» » МОЄ СЕЛО – МОЯ КОЛИСКА. ДЕНЬ СЕЛА У НИЗКІВЦІ

МОЄ СЕЛО – МОЯ КОЛИСКА. ДЕНЬ СЕЛА У НИЗКІВЦІ

«Село… Село. Краса моя і сила, мій незів’ялий вічний первоцвіт. Душі моєї сонячне розкрилля. Мойого серця неосяжний цвіт…», – саме такими словами розпочалася концертна програма з нагоди святкування Дня села Низківка.

Хлібом-сіллю радо зустрічали гостей та запрошених. На свято до села завітали перший заступник міського голови Іван Орда та депутат міської ради Павло Тютюнник.

Оспівуючи рідний край ведучі Ірина Колотуша та Юрій Романюк цікаво розповіли про назву та походження восьми сіл, що належать до Низківської  громади,  якими керує понад 30 років сильна, вольова та просто чудова жінка –Людмила Гордієнко.

З любов’ю до рідного села та найкращими словами побажань звернулась в.о.старости до односельців.

«Окрасою нашого села є люди, які живуть поруч – скромні, працьовиті. Ми пишаємося старійшинами, тими людьми, чиї скроні вкрила сивина, чиї руки в мозолях, чия мудрість життєва  – є навчальною книгою для молодого покоління. Вдячна всім, хто працює зараз в різних сферах, хто лікує, торгує, доставляє пресу, надає соціальні та культурні послуги, хто сіє і збирає врожаї на полях», – зазначила Людмила Миколаївна.  Висловила слова вдячності за надану матеріальну  допомогу у проведенні свята міській раді (на чолі з міським головою Олександром Медведьовим), директору ПСП «Сновський» Сергію Скоробогатьку та депутату міської ради Павлу Тютюннику.

З величним християнським святом – Покровою пресвятої Богородиці та Днем села привітав селян Іван Орда.

«Нехай щастя, любов та достаток живуть у кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині, а ми спільно зробимо все можливе, аби ці побажання здійснювалися. В цьому році виготовлено проекти по будівництву вуличного освітлення по вулицях Перемоги, Миру, Лугова, Садова, провулках Першотравневий та Річковий. Виконано І чергу на суму 317 тис.грн.», – промовив перший заступник міського голови.

За сумлінну працю, активну участь у житті громади та з нагоди  Дня села Почесні грамоти міської ради отримали продавець міського споживчого товариства Ірина Колотуша та бібліотекар Низківської  бібліотеки-філії Катерина Сидоренко, яка старанно підготувала книжкову виставку про рідний край. Подяками відзначено – Світлану Ковальковську та Василя Ковальковського.

До привітань долучився і депутат міської ради Павло Тютюнник.

Яскрава та насичена концертна програма, підготовлена та проведена місцевим колективом художньої самодіяльності під керівництвом завідуючої сільським клубом Оксани Шевченко, тривала понад 3 години.  А окрасою колективу був маленький (3-х річний) Кирило, який завзято виступав поруч з дорослими.

З гумором та любовʼю підійшли до організації свята місцеві артисти, які оспівали все, що притаманно для українського села: це, перш за все, сало, борщ та варенички. Організатори свята гостинно пригощали всіх присутніх і скибками з салом, і смачними варениками з сиром та яблуками.

Не забули на святі і про воїнів АТО, воїнів-афганців, і про тих, кому 75, 80, 85 та 90 років, 2 найстаріших жителів 1924 р.н.,  а також, і про багатодітну родину. Не оминули і сімейні пари, які прожили в шлюбі 30, 35, 50, 55 та 60 років. “Молодята” повинні були пригубити шампанське та поцілуватись. Всім були вручені подарунки та лунали пісні.

Свято закінчилось, залишаючи атмосферу гарного настрою.

Відділ організаційно-кадрової та інформаційної роботи Сновської міської ради

Leave a Reply