» » Відкрита зустріч у с. Хотуничі

Відкрита зустріч у с. Хотуничі

У селі  Хотуничі 1 березня  відбулася  відкрита зустріч з  громадянами, участь у якій взяли близько 40 жителів села, міський голова Олександр Медведьов,  секретар міської ради Наталія Самойлова, в. о. старости села Хотуничі Микола Бондар, головний лікар КНП «Сновський ЦПМД» Олена Шарпан, депутат міської ради Лариса Безручко, заступник начальника відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи Сновської міської ради Наталія Смоляк, журналіст газети «Промінь» Тетяна Литвин.

В.о. старости Микола Бондар звітував перед односельцями про роботу, проведену у 2018 році та основні завдання та перспективи на 2019 рік. Він зазначив, що в селі проживає всього  484 чоловік в т.ч. у с. Хотуничі – 281, у с. Камка – 199, у с. Крестопівщина – 4. В селі працюють ПСП «Яна Плюс», елеватор, сільське споживче товариство, Староруднянське лісництво. Дітей дошкільного та шкільного віку – 54, вони навчаються та виховуються в Петрівському НВК. За 2018 рік народилась 1 дитина, померло – 11 осіб. На території округу працює 1 приватне підприємство «Прогрес»,  3 фермерські господарства:  «Лісова поляна», «Лариса» і «Росток»; 4 магазини,  кафетерій Петрівського ССТ; Хотуницький БК, Камський СК, бібліотека, 1 ФП. Три  працівники  КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» надають послуги 32  одиноким та пристарілим громадянам.

В  2018 році була проведена висипка грунтом дамби ставу в с. Камка та грейдування вулиць населених пунктів. Відділом культури та туризму впродовж останніх 2 років в Хотуницькому будинку культури  та бібліотеці проведено заміну вікон на фасадній частині приміщення. У 2018 році проведено заміну паливного котла в адмінприміщенні ради в с. Хотуничі, придбано бензопилу та завезено паливо на наступний опалювальний сезон.

Протягом року на території громади  проводяться святкові заходи з нагоди державних та народних свят. В.о. старости  подякував за активну діяльність та громадську позицію директору Хотуницького будинку культури, депутату міської ради  Ларисі Безручко,  завідуючій Камським  сільським клубом  Світлані Вовчок  та колективам художньої самодіяльності, які вони очолюють.

Окремо слова подяки лунали на адресу Петра Ковальчука за організацію і впорядкування ставку в с. Камка, а також за створення належних умов  для відпочинку  мешканців громади.

В звітному періоді проводилися заходи по впорядкуванню кладовищ в селах,   підтримка в належному стані  закладів та прилеглих до них територій, пам’ятників, обеліска  та місць захоронень воїнів другої світової війни. Микола Володимирович подякував всім без виключення жителям своєї громади за підтримку і допомогу у прибиранні прилеглих територій. Закликав і надалі підтримувати порядок.

Олена Шарпан прозвітували про свою роботу та відповіла на запитання присутніх. Найбільше людей цікавили питання недостатньої кількість ліків, що надаються по  програмі «Доступні ліки», та укладання декларацій з сімейними лікарями.

Жителі села  піднімали питання щодо роботи пересувного поштового відділення, можливості утримувати пожежний автомобіль, порушено питання продовження робіт з вуличного освітлення, видалення аварійних дерев по вулицях, ремонт доріг тощо.

Підсумки зборів підвів міський голова Олександр Медведьов, який акцентував увагу на тому, що за один рік неможливо охопити усі населені пункти ремонтними чи будівельними роботами. У 2019 році особлива увага буде приділена тим населеним пунктам, де ще не запрацювало вуличне освітлення. Міський голова представив відео-презентацію про роботу громади в 2018 році, зупинившись на Хотуницькому старостинському окрузі, відповів на запитання присутніх.

Відділ організаційно – кадрової та інформаційної роботи міської ради

 

 

 

 

Leave a Reply