» » Зустріч з Миколою Максимцем

Зустріч з Миколою Максимцем

У Сновській центральній бібліотеці відбулася творча зустріч з Миколою Максимцем, журналістом і письменником, дитинство та юнацькі роки якого пройшли в селі Старі Боровичі. Після закінчення факультету журналістики Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, працював у газетах «Промінь», «Буковина», «Деснянська правда» редагував обласний часопис «Молодий буковинець», нині головний редактор «Видавничого дому «Букрек» у Чернівцях, де зараз проживає.

Член національної спілки журналістів України. Автор популярної прозової книги «Таємниця гори діда Лева» та збірки публіцистики «На сторожі білого птаха».

Лауреат Міжнародних літературних премій імені Миколи Гоголя, Пантелеймона Куліша та Літературної премії імені Леоніда Глібова.

Зараз разом з місцевими краєзнавцями працює над книгою з історії села Старі Боровичі. Під час зустрічі презентував друге, доповнене видання повісті «Таємниця гори діда Лева» зі сторінок якої  постає перед читачем оповідь про літа повоєнного дитинства головного героя Сашка Стріхи, про його синівські почуття до рідного села, батьківської хати, працьовитих і мудрих земляків, дивовижної поліської природи.

Присутні говорили про поетичність мови повісті, свіжість і наповненість образів, точність побутових описів і емоційний вплив цього твору на читачів.

Автора вітали рідні і друзі. Бібліотекарі відзначили попит на книгу серед дорослих читачів і представили буктрейлер, створений за цією книгою. Діяла виставка «Творча палітра Миколи Максимця».

Вихованці дитячої музичної школи разом з викладачем Вікторії Маковецькою подарували учасникам зустрічі віночок з українських мелодій.

За інформацією відділу культури і туризму міської ради

Leave a Reply