» » 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

Дата 20 лютого 2014 року стала одним із найтрагічніших днів в історії України. Розпочинаючи з 11 лютого 2015 року, після підписання Президентом України Указу «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» – саме 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні.

Вшанувати пам’ять загиблих зібралися небайдужі жителі Сновська у Спасо-Преображенському храмі української православної церкви. Участь у молебні взяли міський голова Олександр Медведьов, заступник міського голови Сергій Силенок, начальник відділу культури і туризму Наталія Добненко, голова РДА Валерій Радібеда, заступник голови РДА Володимир Карпенко, голова районної ради Ніна Кухаренко, військовий комісар Ігор Батюк, депутат обласної ради Олег Хасенко.

Настоятель храму Отець Іов відслужив панахиду та заупокійну літію біля пам’ятного хреста Героям Небесної Сотні. Після богослужіння присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Цього ж дня у Сновському історичному музеї відбулись тематичні заходи під назвою «Небесна Сотня воїнів святих». До музею завітали учні 5-8 класів Сновської ЗОШ №1 та Сновської гімназії. У програмі заходу учні ознайомились з виставкою особистих речей і документів наших земляків, які брали участь у подіях на Майдані та виконували обов’язок на сході України, познайомились із спогадами учасника лютневих подій 2014 року на Майдані та переглянули відеофільм про події, що відбулися 6 років тому.

Заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні відбулись у навчальних та бібліотечних закладах громади.

Відділ організаційно-кадрової та інформаційної роботи Сновської міської ради