» » ПРОТОКОЛ

ПРОТОКОЛ

-> сесія | 0

                                                         

УКРАЇНА

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

СНОВСЬКОГО  РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ПРОТОКОЛ 

сорок шостої сесії міської ради VII скликання

від 27 березня 2020 року                                                                                               м. Сновськ

Присутні: 19 членів міської ради (18 депутатів міської ради та міський голова).

 

Всього депутатів: 26 осіб.

Присутні на засіданні депутати: Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.

Відсутні: Безручко Л.І., Кирилюк О.І., Клименко Т.І., Кузьменко О.В., Пискун В.А.,  Самусенко О.П., Смоляк В.М., Фориш В.М.

 

Присутні на засіданні 46-ї сесії VII скликання:

заступники міського голови;

працівники міської ради.

Голова засідання – Медведьов О.О., міський голова.

Секретар засідання – Самойлова Н.В., секретар міської ради.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ:

Питання Доповідач
1. Про затвердження Програми підтримки розвитку вторинної медичної допомоги у Сновському районі на період 2020 -2022 роки. Генеральний директор КНП «Сновська ЦРЛ» Куценко М.В.
2. Про затвердження Програми запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин на території Сновської міської ради на 2020-2022 роки. Заступник міського голови Силенок С.В.
3. Про внесення змін та доповнень до Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки. Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Гукун Г.М.
4. Про внесення змін до Програми забезпечення розроблення містобудівної документації міста Сновська та сільських населених пунктів  Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018 -2020 рр. Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Гукун Г.М.
5. Про внесення змін до Програми щодо  підтримки учнів Сновської  дитячої музичної школи ім.  Н.Г.Рахліна  на 2017- 2021 роки. Начальник відділу культури і туризму Добненко Н.М.
6. Про внесення змін до Порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Сновська міська рада. Головний спеціаліст юридичного відділу Кононенко А.О.
7. Про припинення дії  Програми  впровадження в  Сновській ЦРЛ електронної  медичної інформаційної системи на 2019-2020 роки. Секретар міської ради Самойлова Н.В.
8. Про визначення джерел фінансування заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Секретар міської ради Самойлова Н.В.
9. Про виділення коштів на виконання депутатських повноважень. Секретар міської ради Самойлова Н.В.
10. Про збільшення статутного капіталу КП «Сновська ЖЕД» Сновської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції. Начальник КП «Сновська ЖЕД» Кошова Г.І.
11. Про внесення змін до рішення сесії  міської ради від 18.02.2020р. № 5-45/VII ,,Про направлення залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”. Начальник фінансового відділу Савченко Л.Г.
12. Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 20.12.2019 року №10-42/VII ,,Про бюджет Сновської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік”. Начальник фінансового відділу Савченко Л.Г.
13. Про затвердження Переліків об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області. Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та транспорту Гладченко В.М.
14. Про включення об’єктів до Переліку об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках. Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та транспорту Гладченко В.М.
15. Про затвердження Переліку другого типу об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону. Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та транспорту Гладченко В.М.
16. Про продовження орендних відносин з Сновською райдержадміністрацією. Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та транспорту Гладченко В.М.
17. Про прийняття майна до комунальної власності об’єднаної територіальної громади. Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та транспорту Гладченко В.М.
18. Про надання дозволу КНП «Сновська ЦРЛ» на продовження орендних відносин з КНП «Сновський ЦПМД». Секретар міської ради Самойлова Н.В.
19. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на передачу в оренду майна комунальної власності  фінансовому відділу Сновської міської ради. Заступник міського голови-начальник Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Коваленко О.І.
20. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на продовження орендних відносин з Сновською районною організацією ветеранів України. Заступник міського голови-начальник Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Коваленко О.І.
21. Про безоплатну передачу майна з балансу Сновської міської ради на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту. Заступник міського голови-начальник Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Коваленко О.І.
22-51. Блок «Земельні питання». Головний спеціаліст відділу земельних відносин та агропромислового розвитку Никитенко В.В.
52. Різне.

Депутат Нагорна Т.І. запізнюється на засідання сесії.

Засідання сорок шостої сесії міської ради сьомого скликання відкриває міський голова Медведьов О.О.,  доповідає про зареєстрованих та відсутніх на сесії депутатів та про присутніх осіб на сесії міської ради.

Медведьов О.О., міський голова, пропонує для роботи сесії обрати лічильну комісію у складі: Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І.

Вирішили: обрати лічильну комісію у складі: Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І.

За це проголосували:

За: 18

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1

Прийнято. 

 

Міський голова Медведьов О.О. пропонує порядок денний, який є на руках у депутатів, прийняти «за основу»:

  1. Про затвердження Програми підтримки розвитку вторинної медичної допомоги у Сновському районі на період 2020 -2022 роки.
  2. Про затвердження Програми запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин на території Сновської міської ради на 2020-2022 роки.
  3. Про внесення змін та доповнень до Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.
  4. Про внесення змін до Програми забезпечення розроблення містобудівної документації міста Сновська та сільських населених пунктів Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018 -2020 рр.
  5. Про внесення змін до Програми щодо підтримки учнів Сновської  дитячої музичної школи ім.  Н.Г.Рахліна  на 2017- 2021 роки.
  6. Про внесення змін до Порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Сновська міська рада.
  7. Про припинення дії Програми  впровадження в  Сновській ЦРЛ електронної  медичної інформаційної системи на 2019-2020 роки.
  8. Про визначення джерел фінансування заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  9. Про виділення коштів на виконання депутатських повноважень.
  10. Про збільшення статутного капіталу КП «Сновська ЖЕД» Сновської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції.
  11. Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 18.02.2020р. № 5-45/VII ,,Про направлення залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”.
  12. Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 20.12.2019 року №10-42/VII ,,Про бюджет Сновської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік”.
  13. Про затвердження Переліків об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  14. Про включення об’єктів до Переліку об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках.
  15. Про затвердження Переліку другого типу об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.
  16. Про продовження орендних відносин з Сновською райдержадміністрацією.
  17. Про прийняття майна до комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  18. Про надання дозволу КНП «Сновська ЦРЛ» на продовження орендних відносин з КНП «Сновський ЦПМД».
  19. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на передачу в оренду майна комунальної власності фінансовому відділу Сновської міської ради.
  20. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на продовження орендних відносин з Сновською районною організацією ветеранів України.
  21. Про безоплатну передачу майна з балансу Сновської міської ради на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.
  22. Блок «Земельні питання».
  23. Різне.

Вирішили: прийняти порядок денний «за основу».

За це проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф., Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Нагорна Т.І.-  запізнюється на засідання)

Прийнято.

Медведьов О.О. запитує про пропозиції щодо внесення змін до порядку денного.

Анопрієнко В.М., депутат міської ради, запропонував внести до порядку денного сесії питання «Про відкриття ринків на території міста», дозволивши таким чином ринкам працювати в період загальнодержавного карантину.

Медведьов О.О., міський голова, довів до відома, що 24.03.2020 року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Сновській РДА постановила закрити ринки в місті Сновськ у зв’язку з оголошеним загальнодержавним карантином. Наголосив, що в даний момент проходить засідання вищезазначеної комісії стосовно даного питання. Запропонував розглянути питання в розділі «Різне», коли вже будуть відомі результати роботи комісії.

Заперечень немає.

Міський голова ставить на голосування пропозицію не вносити дане питання до порядку денного, повернутися до розгляду зазначеного питання в «Різному».

Вирішили: не вносити дане питання до порядку денного, повернутися до розгляду зазначеного питання в «Різному».

За це проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф., Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Нагорна Т.І. – запізнюється на засідання)

Прийнято.

Медведьов О.О. запитує, чи є ще пропозиції щодо внесення змін до порядку денного.

Пропозицій немає.

Медведьов О.О. зазначає, що у зв’язку з тим, що пропозицій немає, порядок денний, прийнятий «за основу», вважається прийнятим «в цілому».

Медведьов О.О. пропонує затвердити регламент засідання:

доповідь –  до 10  хвилин;

співдоповідь –   до 3 хвилин;

виступи, обговорення, пропозиції –  до 3 хвилин.

Вирішили: затвердити запропонований регламент засідання.

За це проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф., Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Нагорна Т.І. – запізнюється на засідання)

Прийнято.

Медведьов О.О., міський голова, запропонував перед початком розгляду питань порядку денного заслухати інформацію про готовність первинної та вторинної ланок медицини до боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Заперечень немає.

Нагорна Т.І., депутат міської ради, з’явилась на засідання сесії.

Слухали: Шарпан О.І., головного лікаря КНП «Сновський центр ПМД», яка доповіла щодо ситуації, яка склалась в Україні на сьогоднішній день у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та оголошеним загальнодержавним карантином. Довела до відома, що в нашому районі на даний час не зафіксовано жодного випадку захворювання та наголосила на тому, що необхідно дотримуватись правил карантину задля недопущення розповсюдження вірусу. Сім’ї, які прибувають з-за кордону, перебувають під контролем первинної ланки. Доповіла щодо забезпеченості необхідними засобами індивідуального захисту працівників первинної ланки. В наявності є тести для визначення захворювання.

Відбулось обговорення питання ізоляції громадян, які приїхали з-за кордону.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, доповів про виділені кошти на первинну ланку для боротьби з короновірусною інфекцією. Закликав всіх, хто приїздить з-за кордону та є потенційними носіями хвороби, бути свідомими та дотримуватися самоізоляції.

Слухали: Куценка М.В., директора КНП «Сновська ЦРЛ», який подякував керівникам, підприємцям та простим громадянам за благодійну фінансову допомогу лікарні. Зачитав перелік майна та обладнання, яке вже було закуплено та планується закупити на ці кошти. Доповів про підготовку лікарні до прийому хворих на короновірус та щодо наявності засобів індивідуального захисту та антисептиків.

Виступили: Виблов С.А., депутат міської ради, який закликав долучитися до благодійної допомоги підприємців Сновської ОТГ та депутатів різних рівнів.

Відбулось обговорення даного питання.

  1. Про затвердження Програми підтримки розвитку вторинної медичної допомоги у Сновському районі на період 2020 -2022 роки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено трьома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження Програми підтримки розвитку вторинної медичної допомоги у Сновському районі на період 2020 -2022 роки» (рішення № 1-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження Програми запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин на території Сновської міської ради на 2020-2022 роки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено трьома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження Програми запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин на території Сновської міської ради на 2020-2022 роки» (рішення № 2-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

  1. Про внесення змін та доповнень до Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку).

Слухали: Гукун Г.М., начальника відділу економічного розвитку та інвестицій, яка довела до відома, що деякі проєкти необхідно внести до Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки, а саме до додатку 2 «Пріоритетні об’єкти, які доцільно фінансувати із залученням коштів державного, місцевих бюджетів, коштів інвесторів та благодійної допомоги у 2018-2020 роках». Перелічила об’єкти, якими планується доповнити Програму.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін та доповнень до Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки» (рішення № 3-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про внесення змін до Програми забезпечення розроблення містобудівної документації міста Сновська та сільських населених пунктів Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018 -2020 рр.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Гукун Г.М., начальника відділу економічного розвитку та інвестицій, яка довела до відома, що потреба у внесення змін за даною Програмою виникла у зв’язку з тим, що набрав чинності ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку», тобто необхідно проводити стратегічну екологічну оцінку генерального плану вартістю 85 тис. грн. Планується включити дану статтю видатків за рахунок зменшення витрат по іншим статтям.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до Програми забезпечення розроблення містобудівної документації міста Сновська та сільських населених пунктів  Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018 -2020 рр.» (рішення № 4-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про внесення змін до Програми щодо підтримки учнів Сновської дитячої музичної школи ім.  Н.Г.Рахліна  на 2017- 2021 роки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено трьома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до Програми щодо  підтримки учнів Сновської  дитячої музичної школи ім.  Н.Г.Рахліна  на 2017- 2021 роки» (рішення № 5-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про внесення змін до Порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Сновська міська рада.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики).

Слухали: Кононенко А.О., головного спеціаліста юридичного відділу, яка повідомила, що відповідно до Постанови КМУ від 15.01.2020 року №4 необхідно внести зміни до Порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Сновська міська рада. Довела до відома, що дані зміни стосуються  розміру фактичних витрат на копіювання або друк копій документів, що надаються за запитами на публічну інформацію.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до Порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Сновська міська рада» (рішення № 6-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про припинення дії Програми впровадження в  Сновській ЦРЛ електронної  медичної інформаційної системи на 2019-2020 роки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено трьома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про припинення дії  Програми  впровадження в  Сновській ЦРЛ електронної  медичної інформаційної системи на 2019-2020 роки» (рішення № 7-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про визначення джерел фінансування заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту).

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка довела до відома, що даним проєктом рішення пропонується визначити джерелом фінансування заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою  СОVI-19,  у разі погіршення ситуації під час карантину: КПКВК 0110191 «Проведення місцевих виборів», на якому передбачено асигнувань у сумі 700 тис. грн. Повідомила, що у разі неможливості проведення сесії пропонується дозволити міському голові своїм розпорядженням здійснювати перерозподіл видатків з вказаного джерела за необхідними напрямками (КНП «Сновська ЦРЛ», КНП «Сновський ЦПМД») для здійснення заходів по запобіганню поширення гострої респіраторної хвороби  СОVID-19.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який доповнив, що фінансовому відділу даним проєктом рішення  дозволяється відповідно до  розпоряджень міського голови вносити зміни до розпису бюджету міської ОТГ на 2020 рік з послідуючим затвердженням на сесії міської ради.

Вирішили: прийняти рішення «Про визначення джерел фінансування заходів по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (рішення № 8-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

  1. Про виділення коштів на виконання депутатських повноважень.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено двома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про виділення коштів на виконання депутатських повноважень» (рішення № 9-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про збільшення статутного капіталу КП «Сновська ЖЕД» Сновської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійними комісіями міської ради: з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку; з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено двома депутатськими комісіями. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про збільшення статутного капіталу КП «Сновська ЖЕД» Сновської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції» (рішення № 10-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

Анопрієнко В.М., депутат міської ради, вийшов із зали засідань.

 

  1. Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 18.02.2020р. № 5-45/VII ,,Про направлення залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку).

Слухали: Савченко Л.Г., начальника фінансового відділу, яка  повідомила, що у зв’язку  з виробничою необхідністю необхідно внести зміни до рішення сесії міської ради від 18.02.2020р. №5-45/VII    «Про направлення залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». Довела до відома, що зміни необхідно внести з метою виконання робіт по об’єкту „Капітальний ремонт будівлі Сновської ЗОШ № 2 I-III ст.” Зазначила, що кошти будуть виділені із бюджету міської ОТГ в сумі 550000 грн. за рахунок зменшення видатків спеціального фонду бюджету по  КПКВК 0117461 ,,Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету”. Відповідно до зазначених змін пропонується перелік об’єктів затвердити в новій редакції.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до рішення сесії  міської ради від 18.02.2020р. № 5-45/VII ,,Про направлення залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”» (рішення № 11-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Анопрієнко В.М. – вийшов із зали засідань)

Рішення прийнято.

 

Анопрієнко В.М., депутат міської ради, повернувся до зали засідань.

 

  1. Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 20.12.2019 року №10-42/VII ,,Про бюджет Сновської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік”.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань планування, фінансів, бюджетів та соціально-економічного розвитку).

Слухали: Савченко Л.Г., начальника фінансового відділу, яка ознайомила присутніх з показниками  дохідної та видаткової частин. Зачитала присутнім пояснювальну записку до проєкту рішення (додається). Звернула увагу, що проєктом рішення планується доповнити пункт 11 рішення від 20.12.2019 року №10-42/VII ,,Про бюджет Сновської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік” абзацем такого змісту: ,,У міжсесійний період, у виняткових випадках надати право  розпорядженням  міського голови, погодженого з постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, здійснювати перерозподіл бюджетних призначень між розпорядниками коштів бюджету міської ОТГ, включаючи резервний фонд, розподіл додаткових обсягів трансфертів з державного бюджету відповідно до кожного окремого порядку затвердженого Кабінетом Міністрів України та трансфертів з обласного бюджету, які мають цільове призначення, із наступним затвердженням на черговій сесії міської ради.”

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 20.12.2019 року №10-42/VII ,,Про бюджет Сновської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік”» (рішення № 12-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження Переліків об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила, що проєктом рішення пропонується затвердити Перелік установ, закладів, підприємств, організацій комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області, Перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області станом на 01 січня 2020 року, а також Перелік транспортних засобів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області станом на 01 січня 2020 року.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження Переліків об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області» (рішення № 13-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про включення об’єктів до Переліку об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила щодо необхідності включення нових об’єктів до Переліку об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках. Ознайомила присутніх з додатком, зачитавши назви об’єктів, які включаються до Переліку.

Вирішили: прийняти рішення «Про включення об’єктів до Переліку об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках» (рішення № 14-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

  1. Про затвердження Переліку другого типу об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка довела до відома, що відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», який вступив в силу 01 лютого 2020 року, пропонується затвердити Перелік другого типу об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області – Перелік об’єктів, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону. Зачитала перелік об’єктів відповідно до додатку.

Виступили: Шарпан О.І., головний лікар КНП «Сновський центр ПМД», яка довела до відома депутатів інформацію про оренду майна (приміщень) Сновським ЦПМД у Сновської ЦРЛ, зазначивши, що доцільно було б передати зазначене майно у постійне користування.

Медведьов О.О., міський голова, зауважив, що дана пропозиція буде вивчена.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження Переліку другого типу об’єктів комунальної власності об’єднаної територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону» (рішення № 15-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про продовження орендних відносин з Сновською райдержадміністрацією.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила про звернення Сновської РДА з клопотанням щодо продовження оренди частини адмінбудівлі по вул. Незалежності, 19. Довела до відома, що дане питання розглядалось профільною комісією, яка рекомендувала продовжити термін оренди на 3 місяці починаючи з 01.04.2020 року.

Вирішили: прийняти рішення «Про продовження орендних відносин з Сновською райдержадміністрацією» (рішення № 16-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

  1. Про прийняття майна до комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка довела до відома, що при передачі приміщення по вул. Незалежності, 19 із спільної власності територіальних громад міста та сіл Сновського району Чернігівської області до комунальної власності об’єднаної територіальної громади було випущено передачу лічильника трьохфазного. Повідомила, що є відповідне рішення Сновської районної ради щодо передачі з районної комунальної власності в міську комунальну власність даного майна.

Вирішили: прийняти рішення «Про прийняття майна до комунальної власності об’єднаної територіальної громади» (рішення № 17-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 19 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Булденко Т.А., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,             Самойлова Н.В., Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 0

Рішення прийнято.

 

Булденко Т.А., депутат міської ради, покинула засідання сесії.

 

  1. Про надання дозволу КНП «Сновська ЦРЛ» на продовження орендних відносин з КНП «Сновський ЦПМД».

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Самойлова Н.В., секретар міської ради, яка довела до відома, що даним проєктом рішення надається дозвіл КНП «Сновська ЦРЛ» на продовження орендних відносин з КНП «Сновський ЦПМД».

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу КНП «Сновська ЦРЛ» на продовження орендних відносин з КНП «Сновський ЦПМД»» (рішення № 18-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на передачу в оренду майна комунальної власності фінансовому відділу Сновської міської ради.   

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено профільною комісією. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на передачу в оренду майна комунальної власності  фінансовому відділу Сновської міської ради» (рішення № 19-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

  

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на продовження орендних відносин з Сновською районною організацією ветеранів України.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено профільною комісією. Запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на продовження орендних відносин з Сновською районною організацією ветеранів України» (рішення № 20-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про безоплатну передачу майна з балансу Сновської міської ради на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг).

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який довів до відома, що питання розглянуто та погоджено профільною комісією. Зазначив, що питання стосується передачі дров з балансу Сновської міської ради на баланс Управління освіти та запитав, чи є необхідність надавати слово доповідачу.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про безоплатну передачу майна з балансу Сновської міської ради на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту» (рішення № 21-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність громадянам.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши, що дозволи на розроблення проєктв землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність громадянам надаються особам для будівництва та обслуговування житлових будинків та для ведення особистого селянського господарства. Запитала, чи є необхідність зачитувати прізвища та місцезнаходження ділянок.     Необхідності немає.

Виступили: Тютюнник П.О., депутат міської ради, який заявив про конфлікт інтересів по даному питанню і про те, що участі в голосуванні не братиме.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність громадянам» (рішення № 22-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 17 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 2 (Булденко Т.А. – покинула засідання сесії, Тютюнник П.О. – конфлікт інтересів)

Рішення прийнято.

  1. Про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості.)

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши, що питання стосується успадкованих паїв.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення технічних документацій  із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі на місцевості)» (рішення № 23-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у комунальну власність Сновської міської ради для громадських пасовищ.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка зазначила, що звернулись старости сіл Жовідь та Суничне для отримання дозволу на оформлення пасовищ.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у комунальну власність Сновської міської ради для громадських пасовищ» (рішення № 24-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності Сновської міської ради.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши, що питання стосується очисних споруд, які розташовані в с.Займище по вул.Перемоги, 65-А (очисні споруди – є майном міської ради).

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності Сновської міської ради» (рішення № 25-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Сенченку М.І. та Артем’єву О.М.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши до на земельній ділянці по вул. Юрія Костюченка, 99в в м.Сновськ знаходиться майно (нерухомість) Сенченка М.І. та Артем’єва О.М. і вони бажають оформити земельну ділянку  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Сенченку М.І. та Артем’єву О.М.» (рішення № 26-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Щербині С.О.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши до на земельній ділянці по вул. Садова,23 в с. Лосєва Слобода знаходиться майно (млин) Щербини С.О і він бажає оформити земельну ділянку.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Щербині С.О.» (рішення № 27-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки комунальної власності в оренду Тєлєгіну С.І.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, зазначивши до на земельній ділянці по по вул. Центральна, 18е за межами населеного пункту с.Великий Щимель знаходиться майно (лісопильний цех), що належить Тєлєгіну С.І і він бажає змінити цільове призначення земельної ділянки з «сільськогосподарського призначення» на «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на розроблення  проєкту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки комунальної власності в оренду Тєлєгіну С.І.» (рішення № 28-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про передачу земельної ділянки з комунальної власності територіальної громади в приватну власність Надточію А.А.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про передачу земельної ділянки з комунальної власності територіальної громади в приватну власність Надточію А.А.» (рішення № 29-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання земельної ділянки комунальної власності територіальної громади в оренду Філон Т.Л.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання земельної ділянки комунальної власності територіальної громади в оренду Філон Т.Л.» (рішення № 30-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про припинення договору оренди земельної ділянки Корнієнко І.П. та надання земельної ділянки комунальної власності в оренду Єрмоленку В.В.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (проєкт рішення розроблений у зв’язку з переходом права власності на нерухомість, що розташована на земельній ділянці).

Вирішили: прийняти рішення «Про припинення договору оренди земельної ділянки Корнієнко І.П. та надання земельної ділянки комунальної власності в оренду Єрмоленку В.В.» (рішення № 31-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передача земельної ділянки з комунальної власності в приватну власність Коваленку І.М.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (проєкт рішення стосується земельної ділянки під житловим будинком).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передача земельної ділянки з комунальної власності в приватну власність Коваленку І.М.» (рішення № 32-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передача земельної ділянки з комунальної власності в приватну власність Кухаренку С.І.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (питання аналогічне з попереднім).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передача земельної ділянки з комунальної власності в приватну власність Кухаренку С.І.» (рішення № 33-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передача земельних ділянок безоплатно у власність громадянам.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення, запитала, чи є необхідність зачитувати прізвища.

Необхідності немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо  встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)  та передача земельних ділянок безоплатно у власність громадянам» (рішення № 34-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення)меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з метою передачі земельних ділянок комунальної власності Сновської міської ради в оренду громадянам.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (проєкт рішення стосується земельних ділянок під житловими будинками).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо  встановлення (відновлення)меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з метою передачі земельних ділянок комунальної власності Сновської міської  ради в оренду громадянам» (рішення № 35-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок (паїв) в натурі (на місцевості) для реєстрації права власності.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (питання стосується успадкованих паїв).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження  технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок (паїв) в натурі (на місцевості) для реєстрації права власності» (рішення № 36-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу їх в оренду.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (стосується невитребуваних паїв в с. Петрівка).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу їх в оренду» (рішення № 37-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження проєктів землеустрою та надання земельних ділянок безоплатно у власність громадянам.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Виступили: Анопрієнко В.М., депутат міської ради, який заявив про конфлікт інтересів по даному питанню і про те, що участі в голосуванні не братиме.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження проєктів землеустрою та надання земельних ділянок безоплатно у власність громадянам» (рішення № 38-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 17 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 2 (Анопрієнко В.М. – конфлікт інтересів, Булденко Т.А. – покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою та надання земельної ділянки в оренду Булденку М.Ф.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка доповіла, що запропонованим рішенням затверджується проєкт землеустрою та надається земельна ділянка в оренду Булденку Михайлу Федоровичу для ведення товарного сільськогосподарського виробництва по вул.Кошового, 26 в с.Кучинівка.

Виступили: Булденко М.Ф., депутат міської ради, який заявив про конфлікт інтересів по даному питанню і про те, що участі в голосуванні не братиме.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження проєкту землеустрою та надання земельної ділянки в оренду Булденку М.Ф.» (рішення № 39-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 17 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 2 (Булденко М.Ф. – конфлікт інтересів, Булденко Т.А. – покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну цільового призначення земельної ділянки Єременка А.Н.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (земельна  ділянка знаходиться в приватній власності).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну цільового призначення земельної ділянки Єременка А.Н.» (рішення № 40-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності Сновської міської ради для громадських пасовищ.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка доповіла, що проєкт рішення стосується 2-х земельних ділянок в с. Гута Студенецька.

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності Сновської міської ради для громадських пасовищ» (рішення № 41-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки» (рішення № 42-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки комунальної власності, що знаходиться в оренді Маклюк А.В. та Маклюка А.М.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної  ділянки комунальної власності, що знаходиться в оренді Маклюк А.В. та Маклюка А.М.» (рішення № 43-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про надання згоди на передачу в суборенду земельної ділянки Підлісному Р.А.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (с. Тихоновичі).

Вирішили: прийняти рішення «Про надання згоди на передачу в суборенду земельної ділянки Підлісному Р.А.» (рішення № 44-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про вилучення земельних ділянок з користування громадян.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про вилучення земельних ділянок з користування громадян» (рішення № 45-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)                                      Рішення прийнято.

 

  1. Про поділ земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності територіальної громади.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення.

Вирішили: прийняти рішення «Про поділ земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності територіальної громади» (рішення № 46-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 28.02.2019 року (32 сесія 7 скликання) № 50-32/VII «Про визначення переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами» (зі змінами).

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (надійшло клопотання від ТОВ «Забарівське» про намір придбати на земельних торгах право оренди на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва поза межами населеного пункту с.Кучинівка. У зв’язку з цим є необхідність включити дану земельну ділянку до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами).

Виступили: Медведьов О.О., міський голова який попросив прокоментувати даний проєкт рішення депутата від с. Кучинівка Булденка М.Ф.

Булденко М.Ф., депутат міської ради, зауважив, що заперечень немає.

Вирішили: прийняти рішення «Про внесення змін до рішення Сновської міської ради від 28.02.2019 року  (32 сесія 7 скликання) № 50-32/VII «Про визначення переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами» (зі змінами)» (рішення № 47-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про прийняття земельних ділянок з державної власності у комунальну власність.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка доповіла, що, розглянувши клопотання начальника відділу Держгеокадастру у Сновському районі, пропонується прийняти до комунальної власності земельні ділянки за списком, що є на руках у депутатів.

Вирішили: прийняти рішення «Про прийняття земельних ділянок з державної власності у комунальну власність» (рішення № 48-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про укладення додаткової угоди до договорів оренди землі.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (зменшується площа оренди у зв’язку з успадкуванням паїв).

Вирішили: прийняти рішення «Про укладення додаткової угоди до договорів оренди землі» (рішення № 49-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Сновського району Чернігівської області.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (нормативна грошова оцінка земель стосується  сіл: Жовідь, Піщанка, Стара Рудня,Чепелів,  В.Щимель).

Вирішили: прийняти рішення «Про затвердження  технічних документацій з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Сновського району Чернігівської області» (рішення № 50-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

 

 

  1. Про відмову в наданні дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам.

(Проєкт рішення погоджений та рекомендований до затвердження  постійною комісією міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи).

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка прокоментувала проєкт рішення (відмови в наданні дозволу на  розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок  у власність громадянам у зв’язку з тим, що бажані земельні ділянки перебувають у користуванні інших осіб).

Вирішили: прийняти рішення «Про відмову в наданні дозволу на  розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок  у власність громадянам» (рішення № 51-46/VІІ додається).

За це рішення проголосували:

За: 18 (Медведьов О.О., Аникієнко Л.П., Анопрієнко В.М., Булденко М.Ф., Виблов С.А., Захарченко А.О., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Матвієнко В.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Рибальченко Л.І., Росік М.Ф.,  Самойлова Н.В.,   Сікач В.М., Скідан С.С., Тютюнник П.О.)

Проти: 0

Утрималися: 0

Не голосували: 1 (Булденко Т.А.-  покинула засідання сесії)

Рішення прийнято.

 

  1. Різне.

 1. Про проведені роботи з питання централізованого водопостачання «залінійної» частини міста.

Слухали: Орду І.Г., першого заступника міського голови, який доповів по питанню водопостачання «залінійної» частини міста, яке піднімалося на минулій сесії міської ради. Мережі водозабезпечення, які там знаходяться, належать ВП «Конотопське ТУ БМЕС-7 ст. Сновськ», котре на сьогоднішній день використовує для забору води одну свердловину, ресурс якої обмежений і збільшити кількість користувачів немає можливості. Для вирішення питання складено договір на виконання робіт по обстеженню двох свердловин, які знаходяться біля КП «Будівництво м’ясокомбінату». У разі позитивного висновку фахівців можна буде розробляти проектно-технічну документацію та проводити роботи по прокладенню центрального водогону, до якого можна буде підключати абонентів.

Відбулось обговорення даного питання.

  1. Про продовження терміну подання електронних декларацій.

Слухали: Кононенко А.О., головного спеціаліста юридичного відділу, яка довела до відома присутніх про продовження терміну подання електронних декларацій до 01.06.2020 року у зв’язку з всеукраїнським карантином, а також зі змінами в заповненні декларацій (відміною заповнення певних розділів).

  1. Про діяльність районної газети «Промінь».

Слухали: Компанець О.І., директора ТОВ «Промінь-Медіа», яка доповіла про діяльність єдиного друкованого видання «Промінь» у Сновському районі, зазначивши на скрутному матеріальному становищі видавництва.

Відбулось обговорення даного питання.

  1. Про засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Слухали: Силенка С.В., заступника міського голови, який довів до відома результати роботи районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка діє при райдержадміністрації. Члени комісії, обговоривши ситуацію про стрімке поширення коронавірусу Україною, одноголосно вирішили, що ринки на території м.Сновськ мають бути закритими.

Виступили: Медведьов О.О., який доповів про зміни до постанови КМУ №211 від 11 березня 2020 року щодо продовження карантину, зокрема про умови роботи закладів торгівлі та обслуговування населення та інших установ.

Відбулось обговорення даного питання.

Міський голова О.МЕДВЕДЬОВ
(головуючий на сесії)   (підпис)   (прізвище)

Секретар міської ради

Н.САМОЙЛОВА

(секретар сесії)   (підпис)   (прізвище)

МП