» » Безробітні були залучені до громадських робіт, які оплачуються з фонду соцстраху та з бюджету міської ради

Безробітні були залучені до громадських робіт, які оплачуються з фонду соцстраху та з бюджету міської ради

Сновською міською радою за вересень було залучено до громадських робіт 53 жителі, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості.

Четверо з них працювали у Сновську, по 6 осіб – у Кучинівському та Новоборовицькому, 7 – у Петрівському, 13 – у Сновському,  5 – у Староборовицькому, по 4 – у Тихоновицькому та Хотуницькому і один у Великощимелькому старостатах.

Ще троє були залучені на громадські роботи у комунальне підприємство міської ради «Сновська ЖЕД».

Тимчасово працевлаштовані люди займалися разом з працівниками з благоустрою міської ради прибиранням вулиць, парків, кладовищ, зон відпочинку, розчищенням придорожніх смуг, іншими роботами з благоустрою,  а також наданням допомоги особам з інвалідністю та людям похилого віку громади.

Залучення людей на громадські роботи надає їм можливість легально працювати та мати додатковий заробіток: з ними укладається договір і виплачується заробітна плата у розмірі мінімальної – 6500 грн за фактично відпрацьований час.

Фінансування на зарплату здійснюється Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування  України на випадок безробіття та з місцевого бюджету –  90% та 10% відповідно. Загалом Центром зайнятості було виплачено близько 220 тис. грн, а з місцевого бюджету на виконання Програми організації та проведення громадських робіт витрачено 24 тис. грн.

Відділ організаційної роботи, інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю