» » Про підсумки роботи Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції за І квартал 2017 року

Про підсумки роботи Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції за І квартал 2017 року

Корюківською дирекцією підведено підсумки роботи за І квартал 2017 року, яка спрямувалась на забезпечення надання соціальних виплат застрахованим особам та на контроль за правильністю використання страхових коштів на підприємствах, в установах, організаціях, у фізичних осіб підприємців у відповідності до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 року  №1105 – XIV.

Станом на 01.04.2017 року на обліку в дирекції перебувало 3734 страхувальників, в тому числі 2057 фізичних осіб – особисто, які з 01.01.2016 року набули права на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за рахунок коштів Фонду.

Фінансові показники в цілому за І квартал 2017 року є позитивними.

Доходна частина бюджету в сумі 7,4 тис.грн. виконана на 89,7% до запланованого показника 8,2 тис.грн.

Витратна частина бюджету, а це 2546,0 тис.грн., була спрямована на соціальний захист застрахованих осіб та членів їх родин. Зокрема, на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності витрачено 1829,8 тис.грн., по догляду за хворою дитиною – 106,2тис.грн., по вагітності та пологах – 605,6 тис.грн., на поховання – 4,4 тис.грн.

Для надання матеріального забезпечення застрахованим особам спеціалістами Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції в І кварталі 2017 року опрацьовано 573 заяв-розрахунків страхувальників на загальну суму 2504,7 тис.грн, фінансування по яких проведено в повному обсязі та без затримок.

Оплачено 14309 днів тимчасової непрацездатності, в тому числі, 980 днів по догляду за хворими. Оплачено 5418 днів по вагітності та пологах, надана допомога на поховання – 2 випадки.

Кожна застрахована особа повинна відчути гарантований державний захист, тому питання своєчасності надання заяв-розрахунків страхувальниками та проведення ними розрахунків по листках непрацездатності з застрахованими особами, знаходиться на особливому контролі в дирекції.

При прийомі заяв-розрахунків постійно проводилась робота по виявленню зловживань при наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам по листках непрацездатності, що пов’язані з невиробничими травмами. За І квартал 2017 року по 127 страхових випадках проведено перевірки правомірності використання  коштів Фонду при нарахуванні допомоги по  тимчасовій непрацездатності, пов’язаної з невиробничими травмами, безпідставного віднесення витрат не встановлено.

Протягом І квартау 2017 року спеціалістами Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції проведено 45 перевірок, з яких 20 є плановими перевірками страхувальників, а 25 є позаплановими перевірками, виконаних згідно письмових заяв страхувальників. По 18 з них застосовані фінансові санкції на суму 7,0 тис. грн. Всього по дирекції не прийнято до заліку витрат 6,5 тис. грн. та накладено штрафних санкцій – 0,5 тис.грн. Ефективність перевірок по міжрайонній виконавчій дирекції становить 40%.

На протязі І кварталу 2017 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності застраховані особи мали змогу відновити здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України після гострих цереброваскулярних порушень, після ортопедичних операцій, після оперативних втручань на органах травлення, при порушеннях обміну речовин.

Завдяки коштам Фонду зміцнили своє здоров’я 6 застрахованих осіб отримавши відновлювальне лікування в реабілітаційних відділень санаторних закладів на загальну суму 71,6 тис.грн.

У поточному році планується забезпечити реабілітаційним лікуванням в умовах санаторно – курортних закладів згідно поданих заявок лікувально-профілактичних закладів 44 застраховані особи на загальну суму 517,4 тис.грн.

До міжрайонної виконавчої дирекції на протязі І кварталу 2017 року звернулося 29 громадян із них усно 20 осіб, на особистий прийом 9 осіб.

Звернення були по питаннях нарахування та виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності – 18, допомоги по вагітності і пологах – 6, забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням – 5 по всіх питаннях надані роз’яснення згідно законодавства.

Спеціалісти міжрайонної виконавчої дирекції активно співпрацюють з медичними закладами районів проводять щотижневий моніторинг і аналіз видачі та продовження листків непрацездатності, контролюють щотижневе формування «Реєстру звернень з приводу нещасних випадків та травм» по кожному лікувально-профілактичному закладу, для виявлення фактів та обставин отримання травм, які були отримані в робочий час або пов’язаний з виконанням службових обов’язків, а також отримання травми в стані алкогольного (наркотичного, токсичного) сп’яніння з метою подальшого контролю за вирішенням питання призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності за кошти Фонду комісіями (уповноваженими) із соціального страхування.

Дирекція продовжує працювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування, спеціалістами дирекції постійно надаються консультації та роз’яснення страхувальникам, щодо застосування норм законодавства в частині соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

            Єрмоленко Т.О., директор Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції  Чернігівського обласного відділення Фонду

 

Leave a Reply