» » 9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

Свята тих, для кого творчість, освіченість, вихованість, духовність, національні традиції стали головними життєвими орієнтирами.

Багата талантами Сновська земля, наші земляки володіють вагомим творчим потенціалом, який  втілюють у життя працівники культури та аматори народного мистецтва. Їхня самовіддана творча праця  вражає своєю неповторністю, яскравим колоритом, різносторонністю репертуару, невичерпною енергією.

Вісім творчих колективів районного Будинку культури мають звання «народний» та «зразковий». Це ансамбль української пісні «Калина», народний аматорський колектив «Спадщина», театральний «Муза», танцювальний «Ягідки», вокальний дитячий ансамбль «Світлячок», камерний хор «Ренесанс», оркестр народних інструментів, оркестр духових інструментів. Взагалі в ОТГ працює, окрім Сновського Будинку культури, 8 сільських будинків культури та 17 клубів.

Має своїх прихильників театр моди «Fashion Zone» підприємця  Євгенії Гордюк.

Осередком музичного мистецтва, естетичного виховання та високої духовності є Сновська музична школа ім. Натана Рахліна, відома в області високим рівнем підготовки учнів.

Сновська централізована бібліотечна система включає центральну, дитячу, 20 сільських бібліотек-філій та бібліотечний пункт, обслуговує біля 12 тис. користувачів. Проводить значну краєзнавчу роботу.

Матеріали з історії краю накопичує місцевий історичний музей та проводить цікаві дослідницькі роботи.

Сьогодні, з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, в приміщенні Сновського Будинку культури відбулись урочисті заходи.

З промовою перед присутніми виступила Наталія Добненко, начальник відділу культури і туризму, яка підвела підсумки роботи за рік уже в об’єднаній територіальній громаді. Наталія Михайлівна зазначила, що завдяки підтримці влади громади, ми не розгубили свій колектив і зберегли структуру закладів, працюємо і будуємо плани на майбутнє. В області також відзначили позитивну роботу нашого відділу культури і туризму, і тепер її ставитимуть у приклад іншим ОТГ.

Коротко ознайомила зі змінами, які відбулись за останній період в закладах культури та довела до відома присутніх інформацію щодо покращення умов праці та надання більш якісних послуг для громади, які відповідають сучасним вимогам.

Було придбано дорого вартісну звукову та світлову апаратуру для Будинку культури у Сновську. За сприяння народного депутата А.Євлахова музичній школі купили акордеон та ксилофон,  на черзі придбання ще одного акордеона. Депутат облради О.Хасенко виділив 20 тис. грн депутатських коштів на придбання сценічних костюмів дитячим зразковим колективам «Ягідки» та «Світлячок». В цьому році за державні кошти буде замінено вікна і двері в центральній бібліотеці та Петрівському СБК, встановлено твердопаливні котли у закладах культури, тривають поточні ремонти.  У планах – придбання автобуса для відділу культури і туризму, підключення до мережі Інтернет Великощимельских бібліотеки та клубу та багато іншого.  Приємно, що показник доходів від платних послуг у сільських закладах культури виріс в порівнянні з минулим роком більш ніж у 2 рази. Всі кошти, виручені від дискотек, концертів, виставок-продажів народних умільців ідуть на потреби саме їхніх клубів і бібліотек.

По закінченні виступу подякувала всім працівникам, які самовіддано працюють на благо громади, цим самим примножуючи культурну спадщину Сновщини та привітала з професійним святом.

З теплими словами та найкращими побажаннями до присутніх звернулись міський голова Олександр Медведьов, голова райдержадміністрації Валерій Радібеда, голова районної ради Ніна Кухаренко

Кращих працівників культури було відзначено Почесними грамотами та Подяками, вручені пам’ятні сувеніри.

Відділ організаційно-кадрової та інформаційної роботи Сновської міської ради

Leave a Reply