Запитання: Чи планує територіальна громада проводити заходи зі  знищення  шкідливих бур’янів, а саме Амброзії полинолистої — однієї з найнебезпечніших росилини-алергену, якою заросли узбіччя пров.Гастелло, вул.Бульварна, вул,Яблунева (а це зокрема район дитячого садка та школи 1-4 класів).

Сафон Олександр Валерійович, м.Сновськ

Відповідь: Дякуємо за звернення. Працівники комунального підприємства «Сновська ЖЕД» з року в рік займаються знищенням амброзії, в тому числі і цього літа. Зокрема, було викошено всі узбіччя по місту.

Сектор з питань праці та надзвичайних ситуацій міської ради також  звертався до жителів громади з приводу боротьби з амброзією. Нагадуємо, що виривання рослини з коренем є найефективнішим спосіб знищення цього бур’яна, який спричиняє алергію. Якщо ви не страждаєте на алергію – виривайте амброзію, де бачите, що вона росте.

Зокрема, звертаємося до жителів Сновщини, керівників підприємств, установ та організацій громади –  слідкуйте за своїми присадибними ділянками, прилеглою територією до підприємств, установ, організацій,  до приватних будинків і господарчих будівель. І у випадку виявлення амброзії – знищуйте її!

Тільки спільними зусиллями можна до мінімуму звести негативний вплив на здоров’я людей цієї рослини!