Запитання: 

У зв’язку з тим,що на території Чернігівської областії заборонене знаходження в лісі по воєнному стану прошу, надати інформацію враховуючи ст, 13 Конституції України ст.7 Лісового кодексу України:

– чи можна мені збирати сухі,повалені дерева в лісі?

– коли можна буде йти до лісу,з якої дати?

– у зв’язку з воєнним станом,коли на сайтах міськради буде надана інформація про те, де можна придбати дрова ,якої породи дерева, за якою ціною, контактні номери?

– куди звертались чи будете звертатись міська рада, в межах своїх повноважень для вирішення питання врегулювання ціни на дрова та необхідності коригування лісових масивів, де можна ходити до лісу, так як у межах нашої громади бойові дії не велись, не розірваних боєприпасів немає?

– яку інформацію отримала міськрада від компетентних органів щодо  законності збору сушняка, повалених дерев громадянами в лісі? За необхідності, якщо такої інформації немає у міськраді, прошу її отримати у компетентних органів та надати мені.

В.Пузик

Відповідь:

Наша громада з 24 лютого була окупована, на її території проходили і розміщувалися на деякий час військові рф, тож небезпека мінування залишається й досі. Не всі території перевірені піротехніками.

Таким чином, відповідно до Розпорядження начальника обласної військової адміністрації №147 від 20.04.2022 року «Про тимчасову заборону відвідування лісів населенням і в’їзду до лісових масивів області транспортних  засобів у період воєнного стану» та Закону України «Про затвердження Указу Президента України “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” 22.05.2022 року, відвідування лісів населенням і в’їзд до них на транспортних  засобах заборонено до 23 серпня 2022 року.

Зокрема, звертаємо вашу увагу, що заготівля та реалізація деревини у будь-якому вигляді до компетенції міської ради не відноситься. Нею займаються спеціалізовані лісогосподарські підприємства або приватні підприємства (ФОПи), яким на підставі діючого законодавства надано дозвіл на проведення таких робіт і здійснення продажу таких товарів, зокрема, дров. Придбання лісоматеріалів та дров громадянами здійснюється виключно на договірній основі із зазначеними підприємствами.

Інформуємо Вас, що питання врегулювання ціни на дрова не належить до компетенції міської ради.

Щодо наявності дров, їх вартості, можливої доставки – звертайтеся безпосередньо до організацій, які на території громади займаються заготівлею і продажем лісопродукції.

ДП «Сновськрайагролісгосп» –  2-10-30; 2-12-87

ДП «Корюківське лісове господарство»:

Щорське лісництво- 2-13-43

Тихоновицьке лісництво – 4-53-46

Новоборовицьке лісництво – 4-71-41; 097 425-34-06

Єлінське лісництво – 097 739-35-24

Староруднянське лісництво ДП «Корюківське лісове господарство» – 2-75-83

ТОВ «Кодалес» (пелети) – 067 536-64-74.