» » Скоро запрацює консультаційний простір з питань попередження ґендерно зумовленого насильства та реагування на його випадки 

Скоро запрацює консультаційний простір з питань попередження ґендерно зумовленого насильства та реагування на його випадки 

Місяць починається з гарних новин. У Сновську вже зовсім скоро почне працювати Консультаційний простір з питань попередження ґендерно зумовленого насильства та реагування на його випадки на базі Територіального центру соціального обслуговування.
✅ ️ Громадська організація “Лампа” створила цей простір завдяки Програмі CLEAR. За кошти міського бюджету було зроблено поточний ремонт приміщення, натомість донор USAID/BHA надав кошти на закупівлю необхідного обладнання та меблів.
“Мета даної ініціативи – привернути максимальну увагу до питання ґендерно зумовленого насильства, особливо в умовах війни. Важливо не лише інформувати суспільство, але і надавати підтримку та з’ясовувати, якої саме допомоги потребує людина”, – говорить директорка КУ “Територіальний центр соціального обслуговування” Світлана Хоменко.
ГО “ЛАМПА” висловлює щиру подяку донору за підтримку ініціативи, Терцентру за надання приміщення та міськраді за виділення коштів на ремонт приміщення. Вже зовсім скоро на базі консультаційного пункту почнепрацювати фахівець – психолог. Про графік роботи буде повідомлено додатково.
Діяльність провадиться в межах проєкту “СНОВЩИНА: ДОПОМОГА ПОРУЧ”,що реалізує завдання Програма CLEAR
Інформаційний партнер проєкту Сновська міська рада Чернігівська область
Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities ) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s Bureau for Humanitarian Assistance )