» » Продовжується робота над розробкою Стратегії громади

Продовжується робота над розробкою Стратегії громади

На чолі з керівництвом громади Наталією Авдієвською та Володимиром Карпенком 27 лютого відбулась ІІІ зустріч (онлайн) з експертами Програми DOBRE з питань стратегічного планування Фонду Розвитку Місцевої Демократії  (FRDL)  Володимиром Бойко та Робертом Жарковські.

Разом з членами робочої групи обговорили питання щодо реалізації стратегії на підставі форми звіту громади.

Експерти у форматі презентації ознайомили присутніх з остаточними висновками та рекомендаціями, що були ними напрацьовані. Серед яких: адаптація до умов війни; зосередження на пріоритетах, пов’язаних із забезпеченням безпеки та належної підтримки жителів і внутрішніх мігрантів; посилення стійкості та здатності до реагування; залучення місцевої громадськості до процесів планування для кращого розуміння.

Не менш важливими були питання гуманітарної та соціальної підтримки; ефективного використання обмежених фінансових, людських та матеріальних ресурсів; співпраці та партнерства з місцевими, національними та міжнародними організаціями й побратимами.

В умовах війни пріоритети громади змінилися. Якщо раніше одними з пріоритетів розвитку громади були благоустрій та туризм, то на сьогодні актуальними є безпекові питання, реагування на виклики, пов’язані з війною, та сприяння забезпеченню базових потреб населення.

За результатами зустрічей були погоджені питання щодо оновлення стратегії розвитку громади, в т.ч. роботи робочої групи та участі мешканців у процесі

 

Зустріч проведено у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Сновська територіальна громада є партнером Програми DOBRE у Чернігівській області.

 

Відділ економічного розвитку та інвестицій