Запитання:  

Цікавить питання отримання допомоги при народженні дитини від міської ради. Які потрібні документи і куди звертатися?

Ганна Петрівна

 

Відповідь: Шановна Ганно Петрівно!

Відповідно до Програми підтримки народжуваності у Сновській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки, допомога при народженні дитини надається одному з батьків, які постійно проживають з дитиною та місце проживання яких зареєстровано в Сновській міській територіальній громаді Корюківського району або батьки є внутрішньо переміщеними особами, які перебувають на момент народження дитини на території Сновської міської територіальної громади на законних підставах.

 

Для отримання допомоги потрібно звернутися до міської ради (кабінет №9, вул.Незалежності,19 , м.Сновськ) в надати такі документи:

– заяву одного з батьків, які постійно проживають з дитиною та місце проживання яких зареєстровано в Сновській громаді;

– копію свідоцтва про народження дитини/дітей (з пред’явленням оригіналів);

– копію паспорта одного з батьків;

– копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

– довідку про відкритий рахунок (крім пенсійного) в банківській установі на ім’я заявника;

– довідку з медичного закладу Сновської територіальної громади, що дитина перебуває у них на обліку;

– довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для ВПО).

У разі виникнення спірних питань, до перелічених документів додається акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї (який підтверджує постійне проживання родини на території громади).

Повний комплект документів один із батьків дитини повинен подати до Сновської міської ради не пізніше, ніж через 90 днів після народження дитини.

Допомога виплачується на підставі рішення виконавчого комітету Сновської міської ради у розмірі 3 000 гривень на одну новонароджену дитину. За рішенням виконкому сума виплати може збільшуватися у два рази (6 000 грн.) при умові, що один з батьків на дату народження дитини є військовослужбовцем.