» » Безпечні гриби

Безпечні гриби

Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів.
🔻 Щороку саме в цей період зростає кількість випадків харчових отруєнь. Корюківське районне управління нагадує:
– не збирайте незнайомі гриби, навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.
– не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку
лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
– не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
– не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.
🔹 При перших симптомах отруєння (нудота, біль у животі, запаморочення) негайно звертайтеся по медичну допомогу.
Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:
– наявність обов’язкової інформації про харчовий продукт;
– умови зберігання;
– цілісність упаковки та відсутність здуття кришки (якщо купуєте консервовані гриби);
– не купуйте продукти з ознаками псування.
Дотримання цих простих правил допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.
#крок_до_безпеки
За інформацією Держпродспоживслужби