Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів.

– не збирайте незнайомі гриби, навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.
– не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку
лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
– не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
– не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.

Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:
– наявність обов’язкової інформації про харчовий продукт;
– умови зберігання;
– цілісність упаковки та відсутність здуття кришки (якщо купуєте консервовані гриби);
– не купуйте продукти з ознаками псування.
Дотримання цих простих правил допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.
#крок_до_безпеки
За інформацією Держпродспоживслужби