За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2017р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 3181 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Частка витрат на харчування склала 44% сукупних витрат населення області (в Україні – 46%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 56 грн.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 570 грн (18% сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 496 грн (16%), овочів, включаючи картоплю – 450 грн (14%), молока, сира та яєць – 433 грн (14%), олії та жирів – 278 грн (9%).
Одним жителем області в середньому за місяць спожито 19,7 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць, 10,2 кг хліба і хлібних продуктів, по 8,3 кг картоплі та овочів і баштанних, 4,9 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 4,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, по 1,6 кг риби і рибопродуктів та олії й інших рослинних жирів. Порівняно з I кварталом 2016р. дещо зменшилося споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала і картоплі. Значно збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду, овочів і баштанних, риби і рибопродуктів та хліба й хлібних продуктів. Споживання яєць, олії та інших рослинних жирів залишилося на рівні попереднього року.
Головне управління статистики у Чернігівській області
Leave a Reply