» » » Протоколи засідань постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту за 2018 рік

Протоколи засідань постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту за 2018 рік

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 13

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

 19.12.2018  року                                                                      м. Сновськ

Присутні: 3члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

Відсутні: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

 Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І.

 Порядок денний:

  1. Про внесення змін до комплексної програми розвитку та підтримки первинної медичної допомоги КНП «Сновський центр ПМД» на 2018-2021 роки.
  2. Про затвердження плану роботи Сновської міської ради на 2019 рік.
  3. Про затвердження Програми  «Безпечне місто та профілактика правопорушень  на 2019  рік».
  4. Про затвердження Програми «Фінансування пільг на оплату послуг за пільговий проїзд залізничним транспортом окремих категорій громадян на 2019 рік».
  5. Про затвердження Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2019-2022 роки.
  6. Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2019 рік.
  7. Про затвердження Програми юридичного обслуговування Сновської міської ради на 2019-2020 роки.
  8. Про затвердження Програми із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням здобувачів освіти закладів освіти Сновської міської ради на 2019 рік.
  9. Про затвердження Програми із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей дошкільного та шкільного віку, батьки яких є учасниками АТО (ООС), на 2019 рік.
  10. Про затвердження Календарного плану заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2019 році.
  11. Про втрату чинності районної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2017-2021 роки.
  12. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на передачу в оренду окремого індивідуально визначеного майна Державному професійно-технічному навчальному закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства».
  13. Про передачу в оренду майна, розташованого за адресою: Чернігівська область, Сновський район, с. Заріччя, вул. Центральна, 1 комунальному некомерційному підприємству «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  14. Про передачу в оренду майна, розташованого за адресою: Чернігівська область, Сновський район, с. Сновське, вул. 30 років Перемоги, 8, комунальному некомерційному підприємству «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  15. Про розгляд листа Сновської ЦРЛ.
  16. Про розгляд листа ПрАТ «Комунальник».
  17. Про інші питання порядку денного 30-ї сесії.

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у зв’язку з відсутністю секретаря постійної комісії пропонується обрати з присутніх секретаря засідання.

Вирішили: обрати секретарем засідання Кошову Г.І.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про внесення змін до комплексної програми розвитку та підтримки первинної медичної допомоги КНП «Сновський центр ПМД» на 2018-2021 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила присутніх депутатів зі змінами в додатках до Програми щодо розвитку та підтримки сільської медицини. Зупинилась на проблемах сільської медицини та наголосила на необхідності забезпечити доступність та безперервність надання якісної первинної медичної допомоги сільському населенню.

Виступили: Клименко Т.І., депутат міської ради, яка запитала щодо фінансування.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, повідомила щодо орієнтовних обсягів фінансування за напрямками Програми.

Вирішили: погодити проект рішення з додатками та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження плану роботи Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила присутніх депутатів з планом роботи міської ради на 2019 рік. Повідомила щодо питань, які заплановані до розгляду на сесіях міської ради, та щодо організаційних заходів.

Виступили: Клименко Т.І., депутат міської ради, яка запитала чи будуть проводитись загальні збори по селам Сновської ОТГ.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, повідомила, що загальні збори відбудуться з початку нового року до 1 травня в кожному старостинському окрузі.

Вирішили: затвердити план роботи Сновської міської ради на 2019 рік, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми «Безпечне місто та профілактика правопорушень  на 2019  рік».

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка висвітлила мету Програми та повідомила про передбачені кошти за цією Програмою.

Вирішили: затвердити Програму «Безпечне місто та профілактика правопорушень  на 2019  рік», погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми «Фінансування пільг на оплату послуг за пільговий проїзд залізничним транспортом окремих категорій громадян на 2019 рік».

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім щодо клопотання Виробничого підрозділу Конотопської дирекції залізничних перевезень Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця», в якому йдеться про оплату послуг за пільговий проїзд залізничним транспортом окремих категорій громадян   на 2019 рік. Розповіла яких категорій населення стосується дана Програма, а також щодо порядку виплати компенсацій перевізнику.

Вирішили: затвердити Програму «Фінансування пільг на оплату послуг за пільговий проїзд залізничним транспортом окремих категорій громадян на 2019 рік», погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2019-2022 роки.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила з загальними положеннями Програми, її метою та завданнями. Детально зупинилась на фінансовому забезпеченні та порядку надання матеріальної допомоги.

Виступили: Клименко Т.І., депутат міської ради, яка запитала щодо категорій громадян, яким надається допомога.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, зачитала Положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги  мешканцям Сновської громади, детально зупинившись на кожній з категорій громадян та надала роз’яснення.

Вирішили: затвердити Програму надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2019-2022  роки, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2019 рік.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила  про розгляд листа директора Сновської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості щодо максимального залучення незайнятих роботою мешканців Сновської громади до участі в громадських роботах, що дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми населених пунктів громади у благоустрої, прибиранні та утриманні в належному санітарному стані їх територій. Зупинилась на фінансуванні Програми.

Вирішили: затвердити Програму організації та проведення громадських робіт на 2019 рік, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми юридичного обслуговування Сновської міської ради на 2019-2020 роки.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім, що дана Програма приймається з метою організації правової роботи міської ради та  для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів.  Детально ознайомила присутніх з Програмою та обсягами фінансування.

Вирішили: затвердити Програму юридичного обслуговування Сновської міської ради на 2019-2020 роки, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням здобувачів освіти закладів освіти Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка наголосила на необхідності матеріально-фінансової підтримки соціально незахищених сімей. Розповіла, кого стосується дана Програма та щодо вартості харчування.

Вирішили: затвердити Програму із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням здобувачів освіти закладів освіти Сновської міської ради на 2019 рік, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей дошкільного та шкільного віку, батьки яких є учасниками АТО (ООС), на 2019 рік.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка наголосила на необхідності матеріально-фінансової підтримки сімей військовослужбовців Сновського району, мобілізованих до лав Збройних Сил України, які проходять військову службу в зоні проведення антитерористичної операції. Розповіла, кого стосується дана Програма та щодо вартості харчування.

Вирішили: затвердити Програму із забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей дошкільного та шкільного віку, батьки яких є учасниками АТО (ООС), на 2019 рік,

погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Календарного плану заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2019 році.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила щодо подання  начальника відділу культури і туризму Сновської міської ради  Добненко Н.М. про затвердження Календарного плану заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2019 році. Ознайомила присутніх з Додатком №3 до Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед  громадою, забезпечення  проведення  культурно – масових заходів, здійснення  представницьких та інших заходів Сновською міською радою на 2017- 2020 роки.

Вирішили: затвердити Календарний план заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2019 році, погодити проект рішення з додатком та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про втрату чинності районної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2017-2021 роки.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, що у зв’язку з перерозподілом функцій між Сновською ЦРЛ та КНП «Сновський ЦПМД» внаслідок реформування системи охорони здоров’я, враховуючи звернення головного лікаря Сновської ЦРЛ Куценка М.В. та в зв’язку із затвердженням комплексної програми розвитку та підтримки первинної медичної допомоги КНП «Сновський центр ПМД» на 2018-2021 роки необхідно визнати такою, що втратила чинність з 01.01.2019 року районну Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2017-2021 роки, затверджену рішенням  10 сесії Сновської міської ради від 31 серпня 2017 р.  № 7-10/VІІІ.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на передачу в оренду окремого індивідуально визначеного майна Державному професійно-технічному навчальному закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства».

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила щодо клопотання Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» та щодо згоди Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на передачу в оренду Державному професійно-технічному навчальному закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» окремого індивідуально визначеного майна терміном на два роки. Ознайомила з додатком, зачитавши перелік майна.

Вирішили: погодити проект рішення з додатком та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про передачу в оренду майна, розташованого за адресою: Чернігівська область, Сновський район, с. Заріччя, вул. Центральна, 1 комунальному некомерційному підприємству «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила щодо клопотання комунального некомерційного підприємства «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області про передачу в оренду частини адміністративної будівлі Сновської міської ради в с. Заріччя – кімнати, двох коридорів і тамбура спільного користування.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про передачу в оренду майна, розташованого за адресою: Чернігівська область, Сновський район, с. Сновське, вул. 30 років Перемоги, 8, комунальному некомерційному підприємству «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила щодо клопотання комунального некомерційного підприємства «Сновський центр первинної медичної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області про передачу в оренду частину адміністративної будівлі Сновської міської ради в с. Сновське – двох кімнат та коридору спільного користування.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про розгляд листа Сновської ЦРЛ.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила присутніх з листом Сновської ЦРЛ щодо скорочення чисельності та штату працівників стоматологічного відділення та зубопротезного кабінету.

Відбулося обговорення листа  та долі лікарів, які підпадуть під скорочення.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:       

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про розгляд листа ПрАТ «Комунальник».

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який зачитав листа ПрАТ «Комунальник» щодо намірів скоригувати тарифи на послуги водопостачання та водовідведення.

Виступили: Самойлова Н.В., секретар міської ради, яка повідомила щодо складного фінансового становища ПрАТ «Комунальник».

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 30-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного, зупинившись на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0                                                                                                                                                                                                                                                          Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова постійної комісії                                         Т.І. Клименко

  Секретар засідання                                                     Г.І. Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА 

Протокол № 12

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

27.11.2018  року                                                                        м. Сновськ

Присутні: 4 члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

Відсутні: 1 (Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

Якубовський О.А. – завідуючий поліклінічним відділенням Сновської ЦРЛ;

 

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І.

 

Порядок денний:

  1. Про затвердження Програми забезпечення житлом лікарів Сновської об’єднаної територіальної громади.
  2. Про затвердження Програми щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО/ООС на 2019 рік (ЦРЛ).
  3. Про затвердження Програми медичного обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, при їх стаціонарному лікуванні в відділеннях Сновської ЦРЛ на 2019 рік.
  4. Про затвердження актів ліквідаційних комісій з ліквідаційними балансами загальноосвітніх навчальних закладів Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  5. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  6. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з лікувально-профілактичним закладом «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради.
  7. Про інші питання порядку денного 29-ї сесії.

1.Про затвердження Програми забезпечення житлом лікарів Сновської об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, що у зв’язку із закінченням терміну дії попередньої Програми, результатом якої стало придбання та передача житла (квартири) лікарю, необхідно прийняти Програму на новий термін для продовження забезпечення житлом лікарів Сновської об’єднаної територіальної громади. Зупинилася на головних розділах Програми та фінансовому забезпеченні Програми.

Виступили: Клименко Т.І., депутат міської ради, яка поцікавилась долею квартири, яка була придбана в минулому році за аналогічною Програмою.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, довела до відома, що вищезазначене житло було виділено сімейному лікарю загальної практики сімейної медицини  Сновської амбулаторії Лапузі Анастасії  Миколаївні рішенням Виконавчого комітету міської ради №113 від 04.09.2018 року.

Самусенко О.П., депутат міської ради, який поцікавився умовами отримання житла.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, повідомила, що житло надається для проживання лікарям, які уклали контракт з медичними закладами Сновського району на термін не менше 10 років. Після 10 років роботи у медичному закладі житло може бути передано у власність лікарям безкоштовно. У разі дострокового розірвання контракту з ініціативи лікаря без поважних причин він має повернути одержане житло або компенсувати його вартість. При розірванні контракту з інших підстав питання про залишення житла у власності лікаря вирішується сесією міської ради на пленарному засіданні.

Вирішили: затвердити Програму забезпечення житлом лікарів Сновської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО/ООС на 2019 рік (ЦРЛ).

Слухали: Якубовського О.А., завідуючого поліклінічним відділенням Сновської ЦРЛ, який повідомив, що для надання учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО/ООС, медичних, психологічних, соціальних послуг та забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров’я необхідно затвердити запропоновану Програму. Довів до відома, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації складає 15 тис. грн.

Виступили: Кошова Г.І., депутат міської ради, яка запитала, чому не змінилася сума фінансування в порівнянні з минулим роком.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, довела до відома щодо розподілу функцій між ЦРЛ та КНП «Сновський ЦПМД» внаслідок медичної реформи, у зв’язку з чим кошти на лікування учасників АТО/ООС виділяються окремо кожній організації, що означає збільшення видатків.

Вирішили: затвердити Програму щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО/ООС на 2019 рік (ЦРЛ), погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Програми медичного обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, при їх стаціонарному лікуванні в відділеннях Сновської ЦРЛ на 2019 рік.

Слухали: Якубовського О.А., завідуючого поліклінічним відділенням Сновської ЦРЛ, який повідомив, що з метою підтримки показників стану здоров’я громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи необхідно затвердити Програму. Зупинився на обсягах фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації.

Вирішили: затвердити Програму медичного обслуговування громадян, постраждалих внаслідок  Чорнобильської катастрофи, при їх стаціонарному лікуванні в відділеннях Сновської ЦРЛ на 2019 рік, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження актів ліквідаційних комісій з ліквідаційними балансами загальноосвітніх навчальних закладів Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, що у зв’язку із завершенням ліквідаційної процедури загальноосвітніх навчальних закладів Сновської міської ради необхідно затвердити акти ліквідаційної комісії з ліквідаційними балансами загальноосвітніх навчальних закладів Сновської міської ради з припинення юридичних осіб: Жовідської ЗОШ, Новомлинської ЗОШ, Староборовицької ЗОШ та Єлінської ЗОШ.

Вирішили: затвердити Програму акти ліквідаційних комісій з ліквідаційними балансами загальноосвітніх навчальних закладів Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила щодо клопотання Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області про надання дозволу на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади, а саме – їдальні гімназії та бензосховища (льоху), яке непридатне до подальшого використання у зв’язку з тим, що було зруйноване пожежею. Наголосила, що отримані матеріали від розбирання майна оприбутковані з відображенням на рахунках бухгалтерського обліку згідно чинного законодавства України.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з лікувально-профілактичним закладом «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради.

Слухали: Якубовського О.А., завідуючого поліклінічним відділенням Сновської ЦРЛ, який повідомив щодо клопотання лікувально-профілактичного закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради щодо продовження оренди майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради. Наголосив на згоді Сновської ЦРЛ на це, так як орендар належно виконує обов’язки за договором оренди, предметом якого являється приміщення в головному корпусі на першому поверсі лікарні.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 29-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного, зупинившись на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:       

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова постійної комісії                                    Т.І. Клименко 

 Секретар постійної комісії                                 Г.І. Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Протокол № 12

спільного засідання постійних комісій: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту.

23.10.2018  року                                                                                                      м. Сновськ

Присутні: 6 членів комісій, а саме:

заступник голови постійної комісії   з питань з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики –  Компанець О.І.

члени постійної комісії: Аникієнко Л.П., Малетич М.В.

голова постійної комісії  з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту –  Клименко Т.І.

члени постійної комісії:  Кошова Г.І.,  Самусенко О.П.

Відсутні: 4 (Анопрієнко В.М., Сікач В.М., Скідан С.С., Чумак А.Ю. )

В роботі комісій приймали участь:

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Компанець О.І.

Порядок денний:

  1. Про внесення змін до Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.
  2. Про виділення коштів.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, заявила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), питання, які належать до відання кількох постійних комісій можуть розглядатися постійними комісіями спільно. Тому пропонує депутатам обрати голову та секретаря  спільного засідання комісій.

Виступили: Самусенко О.П., який запропонував обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Інших пропозицій чи заперечень немає.

Вирішили: обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Виступили: Малетич М.В., яка запропонувала обрати секретарем спільного засідання комісій Компанець О.І.

Інших пропозицій чи заперечень немає.

Вирішили: обрати секретарем спільного засідання комісій Компанець О.І.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Самойлова Н.В., секретар міської ради, зауважила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), рекомендації та/або висновки, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій.

 

  1. Про внесення змін до Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім щодо змін до Програми у зв’язку зі зверненням начальника Сновського РС У ДСНС України в Чернігівській області підполковника служби цивільного захисту Терещенко А.М.  щодо забезпечення особового складу рятувальників проживанням та харчуванням, зважаючи на ситуацію, яка виникла через пожежі сухої трави та торфяників на Сновщині. Ознайомила зі змінами.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про виділення коштів.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила про виділення коштів  в сумі 30 тис.грн. за рахунок зменшення резервного фонду для забезпечення заходів, передбачених Цільовою соціальною програмою розвитку цивільного захисту Сновської міської ради  на 2018-2022 роки.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова спільного засідання                                                                             Т.І. Клименко 

 Секретар спільного засідання                                                                      О.І. Компанець

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 11

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту 

23.10.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

Відсутні: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Павловська О.О. – юрист господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

Шарпан О.І. – головний лікар КНП «Сновський центр первинної медичної допомоги».

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І. 

Порядок денний:

  1. Про затвердження комплексної програми розвитку та підтримки первинної медико-санітарної допомоги КНП «Сновський центр ПМД»  на 2018-2021 роки.
  2. Про внесення змін до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2015-2018 роки.
  3. Про приєднання фельдшерських пунктів Сновського району Чернігівської області.
  4. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  5. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  6. Про розгляд листа Сновської ЦРЛ.
  7. Про інші питання порядку денного 28-ї сесії.
  1. Про затвердження комплексної програми розвитку та підтримки первинної медико-санітарної допомоги КНП «Сновський центр ПМД» на 2018-2021 роки.

Слухали: Шарпан О.І., головного лікаря КНП «Сновський центр первинної медичної допомоги», яка ознайомила присутніх з комплексною програмою розвитку та підтримки первинної медичної допомоги КНП «Сновський  центр ПМД» на 2018-2021 роки.

Вирішили: затвердити комплексну програму розвитку та підтримки первинної медичної допомоги КНП «Сновський  центр ПМД» на 2018-2021 роки, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про внесення змін до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2015-2018 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка запропонувала внести зміни до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Сновської громади на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням  51 сесії міської ради 6 скликання від 29.01.2015 (зі змінами від 10.02.2017 № 27-2/VІІІ), а саме включити до Програми пункт: «Матеріальна допомога надається сім’ям загиблих учасників бойових дій (АТО, ООС). Розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих учасників бойових дій (АТО,ООС) становить 5000 гривень.».

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про приєднання фельдшерських пунктів Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Шарпан О.І., головного лікаря КНП «Сновський центр первинної медичної допомоги», яка повідомила, що для підвищення рівня медичного обслуговування, розширення можливостей щодо його якості, впровадження нових підходів щодо організації роботи підприємства та його фінансового забезпечення необхідно надати дозвіл на приєднання фельдшерських пунктів

  • фельдшерського пункту с. Софіївка  до фельдшерського пункту с. Іванівка;
  • фельдшерського пункту с. Єнькова Рудня та с. Михайлівка до фельдшерського пункту с. Сновське;
  • фельдшерського пункту с. Гвоздиківка до фельдшерського пункту Сновської міської амбулаторії;
  • фельдшерський пункт с. Камка до фельдшерського пункту с. Хотуничі.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

 

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  2. Слухали: Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила, що з метою залучення додаткових надходжень планується здади в оренду майно комунальної власності об’єднаної територіальної громади – кімнату в нежитловому приміщенні, загальною площею 18,6 кв. м., розташованої за адресою: Чернігівська область, Сновський район, с. Смяч, вул. Молодіжна, 25.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

 

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила щодо необхідності списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади – частини мережі теплопостачання – труби металевої, яке непридатне до подальшого використання.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про розгляд листа Сновської ЦРЛ.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала лист від Сновської ЦРЛ про хід виконання районної Програми протидії захворювання на туберкульоз за 9 місяців 2018 року  (лист додається).

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 28-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного, зупинившись на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова комісії                                                                                   Т.І. Клименко

 Секретар комісії                                                                             Г.І. Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Протокол № 10

спільного засідання постійних комісій: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту.

23.10.2018  року                                                                                                      м. Сновськ

Присутні: 6 членів комісій, а саме:

заступник голови постійної комісії   з питань з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики –  Компанець О.І.

члени постійної комісії: Аникієнко Л.П., Малетич М.В.

голова постійної комісії  з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту –  Клименко Т.І.

члени постійної комісії:  Кошова Г.І.,  Самусенко О.П.

Відсутні: 4 (Анопрієнко В.М., Сікач В.М., Скідан С.С., Чумак А.Ю. )

В роботі комісій приймали участь:

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Компанець О.І.

Порядок денний:

  1. Про внесення змін до Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.
  2. Про виділення коштів.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, заявила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), питання, які належать до відання кількох постійних комісій можуть розглядатися постійними комісіями спільно. Тому пропонує депутатам обрати голову та секретаря  спільного засідання комісій.

Виступили: Самусенко О.П., який запропонував обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Інших пропозицій чи заперечень немає.

Вирішили: обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Виступили: Малетич М.В., яка запропонувала обрати секретарем спільного засідання комісій Компанець О.І.

Інших пропозицій чи заперечень немає.

Вирішили: обрати секретарем спільного засідання комісій Компанець О.І.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Самойлова Н.В., секретар міської ради, зауважила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), рекомендації та/або висновки, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій.

 

  1. Про внесення змін до Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім щодо змін до Програми у зв’язку зі зверненням начальника Сновського РС У ДСНС України в Чернігівській області підполковника служби цивільного захисту Терещенко А.М.  щодо забезпечення особового складу рятувальників проживанням та харчуванням, зважаючи на ситуацію, яка виникла через пожежі сухої трави та торфяників на Сновщині. Ознайомила зі змінами.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про виділення коштів.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила про виділення коштів  в сумі 30 тис.грн. за рахунок зменшення резервного фонду для забезпечення заходів, передбачених Цільовою соціальною програмою розвитку цивільного захисту Сновської міської ради  на 2018-2022 роки.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 6 (Аникієнко Л.П., Клименко Т.І., Компанець О.І., Кошова Г.І., Малетич М.В., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

 

Голова спільного засідання                                                                             Т.І. Клименко                                         

  Секретар спільного засідання                                                                      О.І. Компанець

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 9

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту 

25.09.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

Відсутні: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Куценко М.В. – головний лікар Сновської ЦРЛ;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І.

 

Порядок денний:

  1. Про ліквідацію юридичних осіб (НВК, ЗОШ) Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  2. Про зміну складу ліквідаційних комісій по ліквідації юридичних осіб загальноосвітніх навчальних закладів Сновського району Чернігівської області.
  3. Про розгляд листа Корюківської ЦРЛ.
  4. Про розгляд листа АМУ.
  5. Про інші питання порядку денного 26-ї сесії.

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у зв’язку з відсутністю секретаря постійної комісії пропонується обрати з присутніх секретаря засідання.

Вирішили: обрати секретарем засідання Кошову Г.І.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про ліквідацію юридичних осіб (НВК, ЗОШ) Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради,  яка повідомила про подання Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту щодо припинення шляхом ліквідації навчальних закладів, у яких вже давно припинено навчання через відсутність учнівського контингенту. Зачитала перелік навчальних закладів, які планується ліквідувати.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про зміну складу ліквідаційних комісій по ліквідації юридичних осіб загальноосвітніх навчальних закладів Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради,  яка повідомила про подання Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту щодо завершення ліквідаційних  процедур  по припиненню юридичних осіб – навчальних закладів району. Зачитала склад комісії.

Вирішили: погодити проект рішення з додатком та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про розгляд листа Корюківської ЦРЛ.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила про надходження листа від головного лікаря Корюківської ЦРЛ з проханням про передачу у власність або в тимчасове використання апаратів штучної вентиляції легень від Сновської ЦРЛ до Корюківської ЦРЛ. Зачитала лист (додається).

Виступили: Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, повідомив, що у складі  Сновській  ЦРЛ, незважаючи на відсутність лікаря-анестезіолога, функціонують  оперблок  та  реанімаційне відділення. Для повноцінної  роботи  та  надання медичної допомоги  населенню, вони   повинні  бути  оснащені  необхідним типовим  медичним обладнанням  та апаратурою  згідно наказів  МОЗ України. До складу  необхідного обладнання  вищезазначених відділень  входять:  апарати  штучної вентиляції легень «Бриз» та РО-6М № 5, а також комплекс анестезіологічний реанімаційний  Emansis. Комплекс Emansis, який знаходиться в реанімаційному відділенні, наданий лікарні по програмі  «Фінансування невідкладних заходів, спрямованих на запобігання поширення інфекційних захворювань серед населення»  за кошти Держбюджету, в зв’язку  з чим  його  передача  у тимчасове користування або  у власність інших медичних закладів  неможлива. Часто виникають ситуації, коли до Сновської ЦРЛ  надходять хворі, подальше транспортування яких  до інших медичних закладів неможливе. У таких  випадках  Сновська ЦРЛ  викликає лікаря-анестезіолога  Центру екстреної  медичної допомоги (санавіація) для проведення оперативних втручань, у  ході яких  використовуються  апарати  ШВЛ «Бриз» та  РО-6М № 5, які знаходяться  в операційному блоці. Відсутність даної апаратури призведе до  підвищення  смертності,  адже  в  багатьох  екстрених  випадках  рахунок  у  швидкості  надання медичної допомоги  йде  на секунди. В даний час вирішується кадрове питання  по  забезпеченню  райлікарні лікарем-анестезіологом.

Вирішили: відмовити Корюківській ЦРЛ у зв’язку з тим, що передача у власність або хоча б у тимчасове користування  Корюківській ЦРЛ апаратів штучної вентиляції легень є  недоцільною, і  призведе  до повного руйнування  надання  хірургічної  допомоги   в   Сновській ЦРЛ.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

 

  1. Про розгляд листа АМУ.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала лист від Асоціації міст України щодо Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (лист додається).

Вирішили: не виносити даний проект рішення на розгляд сесії та відкласти на невизначений термін у зв’язку з тим, що у житті місцевої громади не має соціальної напруги з даного питання.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 26-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного, зупинившись на кожному з них.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який доповів по питанню «Про внесення змін до рішень сесій Сновської міської ради щодо встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2018-2019 роки». Повідомив про розгляд клопотання обласного управління лісового та мисливського господарства та колективне звернення громадських організацій лісового, наукового, лісопромислового та мисливського спрямування щодо зменшення ставки земельного податку за землі лісогосподарського призначення.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, яка зауважила, на тому, що рішення щодо встановлення ставок зі сплати земельного податку вже було прийнято 19 червня 2018 року  на 22 сесії міської ради і якщо депутати не проголосують за зменшення ставок, то діяти будуть старі ставки та пільги із сплати земельного податку.

Медведьов О.О., міський голова, також повідомив щодо пропозиції внесення до порядку денного питання «Про звернення Сновської міської  ради до Прем’єр-міністра України та в.о. генерального директора  ПАТ «Укрпошта» про недопущення скорочення поштових відділень в населених пунктах Сновського району, кількість населення яких становить менше 2000 жителів.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова комісії                                                                                   Т.І. Клименко

  Секретар засідання                                                                       Г.І. Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 8

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту  

14.08.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 5 членів комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.,     Чумак А.Ю.)

Відсутні: 0

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Мірошниченко Ю.О. – завідувач сектору надання адміністративних послуг;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Чумак А.Ю.

 

Порядок денний:

  1. Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Сновської міської ради на  2018 – 2020 роки.
  2. Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через сектор надання адміністративних послуг Сновської міської ради.
  3. Про інші питання порядку денного 25-ї сесії.
  1. Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Сновської міської ради на 2018 – 2020 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради,  яка доповіла по Програмі, зауваживши на необхідності організації оздоровлення та відпочинку дітей у літній період. Наголосила на тому, що фінансові видатки будуть передбачатись при внесенні змін до міського бюджету на 2018 рік та при формуванні бюджету на 2019-2020 роки.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 5 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через сектор надання адміністративних послуг Сновської міської ради.

Слухали: Мірошниченка Ю.О., завідувача сектору надання адміністративних послуг, який ознайомив присутніх з переліком основних послуг, які будуть надаватись сектором.

Вирішили: затвердити Перелік, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 5 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 25-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який повідомив присутнім депутатам, що напередодні сесії заплановано засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади», на якому буде вирішуватись питання присвоєння  звання “Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади”. Дане питання буде винесено на розгляд сесії.

Відбулося обговорення кандидатур на присвоєння звання. Комісія підтримала кандидатуру Зайочковського В.Б.(посмертно).

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 5 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова комісії                                                                                   Т.І. Клименко 

 Секретар комісії                                                                            А.Ю.Чумак

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА 

Протокол № 7

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту 

25.07.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

Відсутні: 2 члени комісії (Самусенко О.П., Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Коваленко О.І. – заступник міського голови-начальник Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

Шарпан О.І. – головний лікар «СРЦ ПМСД». 

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І.

 

Порядок денний:

  1. Про затвердження Статуту Сновської об’єднаної територіальної громади.
  2. Про припинення діяльності КУ «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  3. Про перейменування Гірської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  4. Про реорганізацію Гірського дошкільного навчального закладу Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області шляхом приєднання до Початкової школи Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області с. Гірськ.
  5. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання окремого індивідуально визначеного майна.
  6. Про інші питання порядку денного 23-ї сесії.

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у зв’язку з відсутністю секретаря постійної комісії пропонується обрати з присутніх секретаря засідання.

Вирішили: обрати секретарем засідання Кошову Г.І.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Статуту Сновської об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила присутніх зі Статутом, детально зупинившись на кожному розділі Статуту.

Вирішили: затвердити Статут, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про припинення діяльності КУ «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали:  Шарпан О.І., головного лікаря «СРЦ ПМСД», яка ознайомила присутніх з проектом рішення, наголосивши, що припинення діяльності КУ «СРЦ ПМСД» є заключним етапом реорганізації даної установи. Також повідомила про затвердження даним рішенням Статуту  Комунального некомерційного підприємства «Сновського центру первинної медичної допомоги».

Вирішили: затвердити передавальний акт, погодити проект рішення з додатками та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про перейменування Гірської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали:  Коваленко О.І., заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила щодо недостатньої кількості учнів на початок нового навчального року в Гірській ЗОШ І- ІІ ст. та наголосила на необхідності реорганізації загальноосвітньої школи в початкову для удосконалення та упорядкування мережі закладів освіти, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових та фінансових ресурсів.

Виступили: Клименко Т.І., депутат міської ради, яка висловила занепокоєння  долею учнів та вчителів 5-9 класів після реорганізації даного навчального закладу.

Медведьов О.О., міський голова, зобов’язав начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту вжити заходів щодо працевлаштування звільнених учителів Гірської школи та організації переведення та підвозу дітей  5-9 класів до інших шкіл.

Вирішили: затвердити Статут, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про реорганізацію Гірського дошкільного навчального закладу Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області шляхом приєднання до Початкової школи Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області с. Гірськ.

Слухали:  Коваленко О.І., заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила про доцільність реорганізації Гірського ДНЗ шляхом приєднання до Початкової школи с. Гірськ задля удосконалення та упорядкування мережі закладів освіти, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових та фінансових ресурсів.

Вирішили: погодити проект рішення з додатком та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання окремого індивідуально визначеного майна.

Слухали:  Коваленко О.І., заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила про необхідність списання трактору марки ДТ-75 М, який раніше використовувався як навчальний макет, а наразі захаращує територію і підлягає списанню.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 23-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова комісії                                                                                   Т.І. Клименко

  Секретар комісії                                                                            Г.І.Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Протокол № 6

спільного засідання постійних комісій: з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг; з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

18.06.2018  року                                                                                                             м. Сновськ

Присутні: 9 членів комісій, а саме:

голова постійної комісії   з питань житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг –  Виблов С.А.,

члени постійної комісії:  Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В.,

голова постійної комісії  з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту –  Клименко Т.І.,

члени постійної комісії:  Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Сікач В.М., Чумак А.Ю.

Відсутні: 1 (Росік М.Ф.)

 

В роботі комісій приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Гладченко В.М. – головний спеціаліст відділу  житлово-комунального господарства та транспорту;

Добненко Н.М.  –  начальник відділу культури і туризму;

Коваленко О.І. – заступник міського голови-начальник Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту;

Кононенко А.О. – провідний спеціаліст юридичного відділу;

Мундурс І.М. – заступник начальника відділу економічного розвитку та інвестицій;

Никитенко В.В. – головний спеціаліст відділу земельних відносин та агропромислового розитку;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Омельяненко Н.В.

 

Порядок денний:

  1. Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади».
  2. Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Сновської міської ради на 2019 рік.
  3. Про встановлення транспортного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.
  4. Про встановлення єдиного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.
  5. Про встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів на території Сновської міської ради на 2019 рік.
  6. Про встановлення туристичного збору на території Сновської міської ради на 2019 рік.
  7. Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2019 рік.
  8. Про безоплатну передачу окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади з балансу Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  9. Про безоплатну передачу об’єкта нерухомості з балансу Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на баланс Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.
  10. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з ФОП Теліман М.В.
  11. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на продовження орендних відносин з відділом агропромислового розвитку Сновської районної державної адміністрації.
  12. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на зміну цільового призначення та перейменування будівлі гаражу Сновської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області в господарську будівлю.
  13. Про врегулювання орендних відносин відділу культури і туризму Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області з орендарями майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  14. Про інші питання порядку денного 22 сесії.
  15. Різне.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, заявила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), питання, які належать до відання кількох постійних комісій можуть розглядатися постійними комісіями спільно. Тому пропонує депутатам обрати голову та секретаря  спільного засідання комісій.

Виступили: Самусенко О.П., який запропонував обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Вирішили: обрати головою спільного засідання комісій Клименко Т.І.

Голосували:

за: 9 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Сікач В.М.,        Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

Виступили: Виблов С.А., який запропонував обрати секретарем спільного засідання комісій Омельяненко Н.В.

Вирішили: обрати секретарем спільного засідання комісій Омельяненко Н.В.

Голосували:

за: 9 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Сікач В.М.,        Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

Самойлова Н.В., секретар міської ради, зауважила, що відповідно до п.6.10 Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ (зі змінами), рекомендації та/або висновки, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій.

  1. Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади».

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря  міської ради, яка повідомила що Положення про звання «Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади» приймається з метою відзначення осіб, які своєю професійною та громадською діяльністю зробили вагомий внесок у розвиток Сновської ОТГ. Зачитала Положення, детально зупинившись на кожному пункті.

Виступили: Виблов С.А., депутат міської ради, який поцікавився, хто приймає рішення про присвоєння звання; попросив детально зупинитися на складі комісії з визначення претендентів на нагородження.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, повідомила, що рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Сновської ОТГ» приймає сесія міської ради. Претендентів висуває Комісія. Відповідно до п.3.2 Положення Комісія з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Сновської об’єднаної територіальної громади» утворюється у складі 9 чоловік:

  • голова комісії – міський голова;
  • заступник голови комісії – секретар міської ради;
  • секретар комісії – начальник відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи міської ради;
  • члени комісії: – начальник юридичного відділу міської ради;
    • голови постійних депутатських комісій міської ради або представники цих комісій за письмовим поданням голів комісій.

Вирішили: затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 9 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Сікач В.М.,        Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

 

  1. Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім щодо рекомендації Державної Фіскальної Служби України приймати зазначені ставки податків за формою встановленою Постановою КМУ від 24.05.2017 № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Ознайомила присутніх з новою формою проекту рішення.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який  повідомив що з метою диференціації ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, пропонується визначити зонування, де Зона 1 – територія міста Сновськ, Зона 2 – територія сільських населених пунктів Сновської ОТГ. Наголосив на тому, що дане рішення набуває чинності з 01 січня 2019 року. Провів порівняння ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з іншими районами Чернігівської області.

Мундурс І.М., заступник начальника відділу економічного розвитку та інвестиції, яка ознайомила присутніх з проектом рішення, запропонувала комісії ознайомитись з додатками до рішення.

Відбулося обговорення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Депутат Сікач В.М. покинув засідання комісії.

Вирішили: встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердити Положення,  погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 7 (Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 1(Виблов С.А.)

не голосували: 1 (Сікач В.М. – покинув засідання комісії)

 

  1. Про встановлення транспортного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали:  Мундурс І.М., заступника начальника відділу економічного розвитку та інвестиції, яка ознайомила присутніх з проектом рішення, зупинившись на Положенні про порядок обчислення та сплати транспортного податку на території Сновської міської ради.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який доповнив, що згідно з п.п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Вирішили: встановити транспортний податок, затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 8 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 1 (Сікач В.М. – покинув засідання комісії)

  1. Про встановлення єдиного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали:  Медведьова О.О., міського голову, який ознайомив присутніх з порядком обчислення та сплати єдиного податку на території  Сновської міської ради. Наголосив на тому, що дане рішення набуває чинності з 01 січня 2019 року. Провів порівняння ставок єдиного податку з іншими районами Чернігівської області. Детально зупинився на обговоренні першої та другої групи платників єдиного податку.

Відбулось обговорення встановлення єдиного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Вирішили: встановити єдиний податок, затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 1  (Виблов С.А.)

не голосували: 1 (Сікач В.М. – покинув засідання комісії)

 

  1. Про встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали:  Самойлову Н.В., секретаря міської ради,  яка ознайомила  присутніх з Положенням про порядок обчислення та сплати  збору за місця для паркування транспортних засобів  на території Сновської міської ради.

Відбулось обговорення встановлення розміру збору за місця для паркування транспортних засобів на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Вирішили: встановити збір за місце для паркування транспортних засобів, затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 8 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 1 (Сікач В.М. – покинув засідання комісії)

  1. Про встановлення туристичного збору на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради,  яка ознайомила присутніх з Положенням про порядок обчислення та сплати туристичного збору на території Сновської міської ради.

Відбулось обговорення встановлення розміру туристичного збору на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Вирішили: встановити туристичний збір, затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 8 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.,  Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 1 (Сікач В.М. – покинув засідання комісії)

Депутат Чумак А.Ю. покинула засідання комісії.

 

  1. Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2019 рік.

Слухали: Никитенко В.В., головного спеціаліста відділу земельних відносин та агропромислового розвитку, яка повідомила присутнім щодо рекомендації Державної Фіскальної Служби України приймати зазначені ставки податків за формою встановленою Постановою КМУ від 24.05.2017 № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Ознайомила присутніх х новою формою проекту рішення. Ознайомила присутніх з Положенням про порядок обчислення та сплати плати за землю на території Сновської міської ради.

Відбулось обговорення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Сновської міської ради на 2019 рік.

Вирішили: встановити ставки та пільги із сплати земельного податку, затвердити Положення, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про безоплатну передачу окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади з балансу Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на баланс Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області.

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила про передачу майна, яке перебувало на балансі колишньої сільської ради після закриття дитячого садка в селі Низківка та щодо згоди Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на приймання окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади. Зачитала перелік майна, яке планується передати.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0        не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про безоплатну передачу об’єкта нерухомості з балансу Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на баланс Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила присутнім щодо подання Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області про передачу об’єкта нерухомості комунальної власності об’єднаної територіальної громади – котельні в с. Нові Боровичі.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з ФОП Теліман М.В.

Слухали: Гладченко В.М., головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила присутнім  щодо  звернення фізичної особи-підприємця Теліман Марії Василівні щодо продовження орендних відносин зі Сновською ЦРЛ. Наголосила на тому, що Теліман М.В. належно виконує обов’язки за договором оренди та повідомила, що предметом договору являється приміщення в поліклінічному відділенні.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на продовження орендних відносин з відділом агропромислового розвитку Сновської районної державної адміністрації.

Слухали: Коваленко О.І., заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила щодо клопотання відділу агропромислового розвитку Сновської районної державної адміністрації про продовження орендних відносин щодо майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади. Повідомила які саме приміщення будуть здаватись в оренду.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на зміну цільового призначення та перейменування будівлі гаражу Сновської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області в господарську будівлю.

Слухали: Коваленко О.І., заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила щодо необхідності зміни цільового призначення та перейменування будівлі гаражу Сновської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 в господарську будівлю у зв’язку з тим, що школа не має власної автотехніки, а приміщення можна використовувати для зберігання в ньому дров та торфобрикетів.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про врегулювання орендних відносин відділу культури і туризму Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області з орендарями майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Добненко Н.М., начальника відділу культури та туризму, яка повідомила щодо продовження здійснення орендних відносин щодо майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади, зачитала список орендарів.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Про інші питання порядку денного 22 сесії.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома. 

Голосували:

за: 7 (Виблов С.А., Безручко Л.І., Нагорна Т.І., Омельяненко Н.В., Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 2 (Сікач В.М., Чумак А.Ю. – покинули засідання комісії)

  1. Різне.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який довів до відома депутатів, що Постановою Кабінету Міністрів України з 18 травня 2018 року підвищено посадові оклади працівникам органів місцевого самоврядування. У зв’язку з цим він ініціюватиме перед постійною депутатською комісією з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку перегляд розміру преміювання міського голови (розмір премії встановлено 100%  на 2018 рік рішенням сесії у січні 2018 року).

 

 

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

 

 

Голова спільного засідання                                                                Клименко Т.І.

 Секретар спільного засідання                                                          Омельяненко Н.В.

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА 

Протокол № 5

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту 

22.05.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 4 члени комісії  (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

Відсутні: 1 (Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Павловська О.О. – юрист господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради. 

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Кошова Г.І. 

Порядок денний:

  1. Про затвердження Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.
  2. Про внесення змін до рішення 7 сесії міської ради 7 скликання № 13-7/VІІІ від 25 травня 2017 року «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї , молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на  передачу в оренду нерухомого майна фінансовому управлінню Щорської райдержадміністрації».
  3. Про внесення змін до рішення 8 сесії міської ради 7 скликання № 6-8/VІІІ від 08 червня 2017 року «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на здачу в оренду нерухомого майна відділу у Сновському районі Міжрайонного управління у Корюківському та Сновському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області».
  4. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на продовження орендних відносин,  предметом яких являється частина приміщень гаражів, з фінансовим відділом Сновської  райдержадміністрації.
  5. Про інші питання порядку денного 21-ї сесії.

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у зв’язку з відсутністю секретаря постійної комісії пропонується обрати з присутніх секретаря засідання.

Вирішили: обрати секретарем засідання Кошову Г.І.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про затвердження Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Сновської міської ради на 2018-2022 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, що з метою запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, керуючись вимогами Кодексу цивільного захисту пропонується прийняти Цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Сновської міської ради. Зупинилася на головних розділах Програми та довела до відома щодо коштів, які закладені під дану Програму.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про внесення змін до рішення 7 сесії міської ради 7 скликання № 13-7/VІІІ від 25 травня 2017 року «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї , молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на передачу в оренду нерухомого майна фінансовому управлінню Щорської райдержадміністрації».

Слухали:  Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка пояснила причини внесення змін до рішення та прокоментувала проект рішення.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про внесення змін до рішення 8 сесії міської ради 7 скликання № 6-8/VІІІ від 08 червня 2017 року «Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту на здачу в оренду нерухомого майна відділу у Сновському районі Міжрайонного управління у Корюківському та Сновському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області».

Слухали:  Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка пояснила причини внесення змін до рішення та прокоментувала проект рішення.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської радиСновського району Чернігівської області на продовження орендних відносин, предметом яких являється частина приміщень гаражів, з фінансовим відділом Сновської  райдержадміністрації.

Слухали:  Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка ознайомила присутніх з проектом рішення щодо продовження орендних відносин між Управлінням освіти, сім’ї, молоді та спорту та фінансовим відділом Сновської РДА.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 21-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 4 (Клименко Т.І., Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова засідання                                                                             Т.І. Клименко 

 Секретар засідання                                                                       Г.І.Кошова

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 4

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

20.04.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 4 члени комісії  (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

Відсутні: 1 (Клименко Т.І.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

Кононенко А.О. – головний спеціаліст юридичного відділу;

Павловська О.О. – юрист господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту;

Пузік М.В. – юрисконсульт Територіального Центру та Сновської КУ «СРЦ ПМСД»;

Шарпан О.І. – головний лікар КУ «СРЦ ПМСД».

 Голова засідання: Кошова Г.І.

Секретар засідання: Чумак А.Ю.

 Порядок денний:

  1. Про обрання заступника голови постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту.
  2. Про затвердження Програми підтримки дітей з неблагополучних сімей, які опинилися в закладах охорони здоров’я  Сновської міської ради в умовах стаціонару, на 2018-2020 роки.
  3. Про реорганізацю  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сновської райдержадміністрації.
  4. Про припинення КУ «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Сновської міської ради  Сновського району Чернігівської області шляхом перетворення  на Комунальне некомерційне підприємство «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Сновської міської ради  Сновського району Чернігівської області.
  5. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  1. Про безоплатну передачу майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади з балансу КУ «Сновський районний ЦПМСД» на  баланс КП «Щорська ЖЕД».
  2. Про розгляд довідки про стан захворюваності від КУ «СРЦ ПМСД».
  3. Про інші питання порядку денного 20-ї сесії.

 

  1. Про обрання заступника голови постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім, що у зв’язку зі складанням своїх депутатських повноважень Будлянського Ю.М., який був заступником голови постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту, необхідно обрати нового заступника голови комісії.

Виступили: Самусенко О.П., який запропонував на посаду заступника голови комісії Кошову Г.І. 

Інші члени комісії підтримали дану пропозицію.                                                                                                                                     Вирішили: обрати заступником голови постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту депутата Кошову Г.І.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

не голосували: 1 (Кошова Г.І.)

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у разі відсутності голови постійної комісії його функції здійснює заступник голови постійної комісії.

  1. Про затвердження Програми підтримки дітей з неблагополучних сімей, які опинилися в закладах охорони здоров’я Сновської міської ради в умовах стаціонару, на 2018-2020 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила про розгляд клопотання Громадської ради щодо забезпечення соціального захисту дітей соціально вразливих категорій. Зупинилася на головних розділах програми.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про реорганізацю Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сновської райдержадміністрації.

Слухали: Пузік М.В., юрисконсульта Територіального Центру, яка доповіла по проекту рішення, зупинилась на доцільності затвердження передавального акту та нового Положення про Територіальний центр.

Вирішили: погодити проект рішення з додатками та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про припинення КУ «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сновської міської ради  Сновського району Чернігівської області шляхом перетворення  на Комунальне некомерційне підприємство «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Сновської міської ради  Сновського району Чернігівської області.

Слухали: Шарпан О.І., головного лікаря КУ «СРЦ ПМСД», яка повідомила присутнім щодо медичної реформи, відповідно до якої медичні заклади будуть фінансуватись по новому, тому виникла потреба перетворення Комунальної установи на Комунальне некомерційне підприємство. Розповіла про суть медичної реформи, зупинилась на процесі вибору лікаря і укладення договорів.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила щодо списання майна – паркану (Сновський РЦДЮТ), яке вийшло з ладу та непридатне до подальшого використання, зазначивши, що у разі отримання матеріалів від розбирання майна вони будуть оприбутковані з відображенням на рахунках бухгалтерського обліку.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Павловську О.О., юриста господарської групи Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, яка повідомила присутнім щодо клопотання Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради щодо надання дозволу на здачу в оренду майна. З метою залучення додаткових надходжень пропонується надати дозвіл на здачу в оренду майна – нежитлового приміщення (колишньої школи с. Клюси). Зупинилась на балансовій вартості, площі та місці розташування.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про безоплатну передачу майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади з балансу КУ «Сновський районний ЦПМСД» на баланс КП «Щорська ЖЕД».
  2. Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила про клопотання комунальної установи «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» щодо передачі об’єкта нерухомості, лист-погодження комунального підприємства «Щорська житлово-експлуатаційна дільниця» щодо прийняття майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади, а саме: квартири, 2012 року побудови, інвентарний номер 10321740, балансовою (первісною) вартістю 59 957 грн., балансовою (залишковою) вартістю 43 018,18 грн., розташованого за адресою: Чернігівська область, м. Сновськ, вул. Чернігівська, б.20А, кв.7.

Виступили: Кошова Г.І., начальник КП «Щорська ЖЕД», яка надала роз’яснення щодо необхідності та порядку передачі квартири.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про розгляд довідки про стан захворюваності від КУ «СРЦ ПМСД».

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала присутнім депутатам довідку від Комунальної Установи «Сновський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» щодо стану захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-СНІД мешканців Сновської ОТГ (додається).

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про інші питання порядку денного 20-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 4 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М. Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова засідання                                                                             Г.І.Кошова

  Секретар засідання                                                                       А.Ю.Чумак

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Протокол № 3

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

 21.03.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

Відсутні: 2 (Клименко Т.І., Чумак А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Аникієнко О.А. – начальник відділу житлово-комунального господарства та транспорту;

Куценко М.В. – головний лікар Сновської ЦРЛ;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

 Голова засідання: Кошова Г.І.

Секретар засідання: Сікач В.І.

 Порядок денний:

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на здачу в оренду нерухомого майна КУ «Сновський районний ЦПМСД».
  2. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з комунальним підприємством «Ліки України» Чернігівської обласної ради.
  3. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з ПП «Фірма Медінтех».
  4. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на списання окремого індивідуально визначеного майна.
  5. Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Сновської районної державної адміністрації Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  6. Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сновської районної державної адміністрації Чернігівської області на продовження орендних відносин з ПП Тундою М.Д.
  7. Про внесення змін до рішення 18 сесії міської ради від 21.02.2018 року № ­­­19-18/VII .
  8. Про затвердження заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.
  9. Про розгляд звернення вчителів.
  10. Про розгляд листа від Корюківського Об’єднаного Управління Пенсійного Фонду України.
  11. Про інші питання порядку денного 19-ї сесії.

Самойлова Н.В.,секретар міської ради, заявила, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у разі відсутності голови постійної комісії його функції здійснює заступник голови постійної комісії або секретар постійної комісії. У зв’язку зі змінами членів комісії заступник голови не обраний, а голова та секретар комісії відсутні, то пропонується обрати із присутніх голову та секретаря засідання.

Вирішили: обрати головою засідання Кошову Г.І.

Голосували:

за: 3

проти: 0

утрималися: 0

Вирішили: обрати секретарем засідання Сікача В.М.

Голосували:

за: 3

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на здачу в оренду нерухомого майна КУ «Сновський районний ЦПМСД».

Слухали: Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила присутнім щодо клопотання КУ «СРЦ ПМСД» та про  згоду на це Сновської ЦРЛ  на здачу в оренду комунальній установі нерухомого майна.

Виступили: Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, який надав роз’яснення щодо майна, яке планується здавати в оренду.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосува ли:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з комунальним підприємством «Ліки України» Чернігівської обласної ради.

Слухали:  Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила щодо клопотання КП «Ліки України» щодо продовження оренди нерухомого майна та про згоду на це Сновської ЦРЛ.

Виступили: Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, який наголосив на якісному виконанні свої зобов’язань орендарем.

Самойлова Н.В., секретар міської ради, повідомила щодо візиту заступника директора КП «Ліки України», яка наголосила на необхідності пошуку провізорів та готовність аптеки працювати в нічний час.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на продовження орендних відносин з ПП «Фірма Медінтех».

Слухали:  Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила про клопотання ПП «Фірма Медінтех» щодо продовження оренди нерухомого майна та про згоду на це Сновської ЦРЛ.

Виступили: Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, який наголосив на якісному виконанні свої зобов’язань орендарем.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Сновській ЦРЛ на списання окремого індивідуально визначеного майна.

Слухали: Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила щодо подання Сновської ЦРЛ про вихід з ладу та непридатність до подальшого користування  окремого індивідуально визначеного майна.

Виступили: Самусенко О.П., депутат міської ради, який запитав, яке саме майно підлягає списанню.

Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, надав роз’яснення, щодо апаратури, яка вийшла з ладу, а саме: рентгенівський апарат та електрокардіограф.

Кошова Г.І., депутат міської ради, поцікавилась, чи є нова апаратура замість тієї, яка підлягає списанню.

Куценко М.В., головний лікар Сновської ЦРЛ, повідомив, що нова апаратура є в наявності.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сновської районної державної адміністрації Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка повідомила щодо клопотання Територіального центру соціального обслуговування Сновської РДА  щодо здачі в оренду комунального майна, детально зупинилась на процедурі передачі вищезазначеного майна.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сновської районної державної адміністрації Чернігівської області на продовження орендних відносин з ПП Тундою М.Д.

Слухали: Аникієнко О.А., начальника відділу житлово-комунального господарства та транспорту, яка доповіла по проекту рішення, повідомивши про клопотання Територіального центру соціального обслуговування.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про внесення змін до рішення 18 сесії міської ради від 21.02.2018 року № ­­­19-18/VII .

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, щодо змін до рішення у зв’язку з заявою Карпенка В.М. щодо відмови від зайняття посади заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.

Слухали: Медведьова О.О., який повідомив присутнім депутатам щодо пропозиції обрати на посаду заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту кандидатуру Коваленко О.І. Коротко ознайомив присутніх з трудовою діяльності вищезазначеної кандидатури.

Вирішили: погодити кандидатуру Коваленко О.І.  на посаду заступника міського голови-начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про розгляд звернення вчителів.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала присутнім депутатам протокол засідання загальних зборів (конференції) працівників Сновської ЗОШ I-III ст. №1 та №2.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, який детально зупинився на кожній з вимог.

Відбулося обговорення вимог учителів.

Вирішили: прийняти інформацію до відома, рекомендувати обговорити на сесії та надати відповідь (додається).

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про розгляд листа від Корюківського Об’єднаного Управління Пенсійного Фонду України.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала лист щодо дотримання законодавства про працю та підвищення рівня оплати праці, зупинившись на додатку до листа, в якому приведена інформація щодо страхувальників, які у січні 2018 року нараховують заробітну плату менше мінімальної.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного19-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного та зупинилась на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Кошова Г.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова засідання                                                                             Г.І.Кошова

  Секретар засідання                                                                       В.М.Сікач

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

 Протокол № 2

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

 15.02.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

Відсутні: 1 (Клименко Т.І.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради;

Добненко Н.М. – начальник відділу культури і туризму;

Карпенко В.М. – заступник голови Сновської РДА.

Голова засідання: Чумак А.Ю.                                                                                                                                                              Секретар засідання: Самусенко О.П.

Порядок денний:

  1. Про затвердження Стратегії розвитку Сновської об¢єднаної територіальної громади на 2018-2024 роки.
  2. Про затвердження цільової довгострокової Програми «Мистецька освіта Сновщини» на 2018 – 2025 роки.
  3. Про затвердження Календарного плану заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2018 році та внесення змін до Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед громадою, забезпечення проведення культурно – масових  заходів, здійснення представницьких та інших заходів Сновською міською радою на 2017  – 2020 роки.
  4. Про надання згоди та прийняття в комунальну власність об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області окремого індивідуально визначеного майна.
  5. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.
  6. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання окремого індивідуально визначеного майна.
  7. Про затвердження акту ліквідаційної комісії по ліквідації міжшкільного навчально-виробничого комбінату Сновської міської ради.
  8. Про обрання заступника міського голови/начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.
  9. Про інші питання порядку денного 18-ї сесії.

Самойлова Н.В. заявляє, що відповідно до Положення про постійні комісії Сновської міської ради, затвердженого рішенням сесії від 11.01.2017 № 4-1/VІІІ зі змінами, у разі відсутності голови постійної комісії його функції здійснює заступник голови постійної комісії або секретар постійної комісії. Так як голова та заступник голови комісії відсутні, то головувати сьогодні на засіданні буде секретар комісії Чумак А.Ю.

Чумак А.Ю. у зв’язку з цим пропонує обрати секретаря засідання.

Вирішили: обрати секретарем засідання Самусенка О.П.                                                                                                                    Голосували:

за: 3

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про затвердження Стратегії розвитку Сновської об¢єднаної територіальної громади на 2018-2024 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила присутніх зі Стратегією, яка ознайомила присутніх зі Стратегією, розкрила мету створення даної Стратегії та наголосила, що до розробки Стратегії залучалися депутати, громадськість та була можливість ознайомлення та внесення пропозицій до неї на офіційному веб-сайті Сновської міської ради. Зупинилась на головних розділах Стратегії.

Вирішили: затвердити Стратегію, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження цільової довгострокової Програми «Мистецька освіта Сновщини» на 2018 – 2025 роки.

Слухали:  Добненко Н.М., начальника відділу культури і туризму, яка ознайомила присутніх з Програмою та висвітлила принцип дії.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження Календарного плану заходів щодо святкування державних і традиційних народних свят, ювілейних та пам’ятних дат у 2018 році та внесення змін до Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед громадою, забезпечення проведення культурно – масових заходів, здійснення представницьких та інших заходів Сновською міською радою на 2017  – 2020 роки.

Слухали:  Добненко Н.М., начальника відділу культури і туризму, яка повідомила про зміни до Програми та представила Календарний план заходів на 2018 рік.

Вирішили: затвердити Календарний план, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання згоди та прийняття в комунальну власність об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області окремого індивідуально визначеного майна.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала проект рішення, зупинившись на переліку друкованої продукції Національної академії педагогічних наук України, яка підлягає передачі із державної власності до комунальної власності об’єднаної територіальної громади в особі Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області.

Вирішили: погодити проект рішення з додатком та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на здачу в оренду майна комунальної власності об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім депутатам щодо клопотання начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту щодо здачі нежитлового приміщення в оренду. Детально ознайомила з місцем розташування та з балансовою вартістю.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про надання дозволу Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області на списання окремого індивідуально визначеного майна.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила присутнім депутатам щодо подання начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту щодо списання окремого індивідуально визначеного майна, роз’яснивши яке саме майно планується списати. Представила необхідні документи.

Вирішили: погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про затвердження акту ліквідаційної комісії по ліквідації міжшкільного навчально-виробничого комбінату Сновської міської ради.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка повідомила, що у зв’язку із завершенням ліквідаційної процедури навчально-виробничого комбінату необхідно затвердити акт ліквідаційної комісії з ліквідаційним балансом, припинити юридичну та завершити ліквідаційну процедуру.

Вирішили: затвердити акт ліквідаційної комісії, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про обрання заступника міського голови/начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту.

Слухали: Медведьова О.О., міського голову, який ознайомив присутніх з проектом рішення щодо обрання заступника міського голови/начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, детально зупинився на пунктах рішення. Запропонував підтримати Карпенка В.М., як кандидата на цю посаду.

Виступили: Карпенко В.М. заступник голови Сновської РДА, який розповів про себе та про наміри в майбутній роботі.

Вирішили: погодити кандидатуру Карпенка В.М. на посаду заступника міського голови/начальника Управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного18-ї сесії.

Слухали: Самойлову Н.В, секретаря міської ради, яка зачитала інші питання порядку денного, зупинившись на кожному з них.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Самусенко О.П., Сікач В.М., Чумак А.Ю.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

Голова засідання                                                                             А.Ю.Чумак

Секретар засідання                                                                       О.П.Самусенко

СНОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Протокол № 1

засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту

17.01.2018  року                                                                                                            м. Сновськ

Присутні: 3 члени комісії  (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

Відсутні: 2 (Будлянський Ю.М., Клименко А.Ю.)

В роботі комісії приймали участь:

Медведьов О.О. – міський голова;

Самойлова Н.В. – секретар міської ради.

Голова засідання: Клименко Т.І.

Секретар засідання: Сікач В.М..

Порядок денний:

  1. Про затвердження Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.
  2. Про затвердження Програми «Безпечне місто та профілактика правопорушень  на 2018 рік».
  3. Про затвердження Програми удосконалення охорони та   облаштування державного кордону України на території Сновської ОТГ Чернігівської області на 2018-2020 роки.
  4. Про затвердження Програми зайнятості населення Сновської міської ради на 2018-2020 роки.
  5. Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2018рік.
  6. Про затвердження Програми поповнення бібліотечних фондів Сновської централізованої бібліотечної системи на 2018 – 2021 роки.
  7. Про внесення змін до Програми щодо підтримки учнів Сновської дитячої музичної школи ім. Н.Г. Рахліна на 2017- 2021 роки.
  8. Про затвердження акту ліквідаційної комісії по ліквідації Смяцької ЗОШ І-ІІ ст.
  9. Про хід виконання районної Програми протидії захворювання на туберкульоз за 2017 рік.
  10. Про інші питання порядку денного 17-ї сесії.

 

Самойлова Н.В. у зв’язку з відсутністю секретаря комісії Клименко А.Ю. пропонує обрати секретаря засідання. Клименко Т.І. пропонує кандидатуру Сікача В.М.

Вирішили: обрати секретарем засідання Сікача В.М.

Голосували:

за: 3

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про затвердження Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка розповіла про Програму соціально-економічного розвитку Сновської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020  роки.

Виступили: Медведьов О.О., міський голова, більш детально зупинився на переліку об’єктів, які планується зробити в 2018 році.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

2.Про  затвердження Програми «Безпечне місто та профілактика правопорушень  на 2018 рік».

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила з Програмою і розповіла, що за Програмою планується встановлення камер відеоспостереження для забезпечення особистої безпеки громадян, протидії злочинності, створення організаційно-правових передумов для запобігання та розкриття злочинів у місті та районі.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

 Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

3.Про затвердження Програми удосконалення охорони   та   облаштування державного кордону України на території Сновської ОТГ Чернігівської області на 2018-2020 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила з Програмою щодо удосконалення охорони   та   облаштування державного кордону України на території Сновської ОТГ Чернігівської області.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

 Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0 

  1. Про затвердження Програми зайнятості населення Сновської міської ради на 2018-2020 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, з коротким аналізом Програми щодо зайнятості населення району.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

5.Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2018рік.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка розповіла що дана Програма передбачає залучення незайнятих роботою мешканців Сновської громади до участі в громадських роботах, що дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми населених пунктів громади у благоустрої, прибиранні та утриманні в належному санітарному стані їх територій.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

6.Про затвердження Програми поповнення бібліотечних фондів Сновської централізованої бібліотечної системи  на 2018 – 2021 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, з аналізом Програми щодо забезпечення бібліотек району періодичними виданнями, газетами, журналами та літературою.

Вирішили: затвердити Програму, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0 

7.Про внесення змін до Програми щодо підтримки учнів Сновської дитячої музичної школи ім.  Н.Г. Рахліна на 2017- 2021 роки.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка ознайомила зі змінами до Програми щодо підтримки учнів  Сновської дитячої музичної школи імені Н.Г. Рахліна  на 2017 – 2021 роки, які вносяться з метою посилення соціального захисту  прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, в яких не менше року проживають троє і більше дітей.

Вирішили: затвердити зміни до Програми, погодити проект рішення та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

8.Про затвердження акту ліквідаційної комісії по ліквідації Смяцької ЗОШ І-ІІ ст.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка доповіла про закінчення процедури по ліквідації Смяцької ЗОШ І-ІІ ст. та необхідності затвердження ліквідаційного балансу по ліквідації навчального закладу. Представила необхідні документи, надані Управлінням освіти, сім’ї, молоді та спорту.

Вирішили: затвердити акт ліквідаційної комісії з ліквідаційним балансом по ліквідації Смяцької ЗОШ І-ІІ ст., погодити проект рішення з додатками та рекомендувати прийняти на  сесії.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

9.Про хід виконання районної Програми протидії захворювання на туберкульоз за 2017 рік.

Слухали: Самойлову Н.В., секретаря міської ради, яка зачитала інформацію головного лікаря Сновської ЦРЛ Куценка М.В. про хід виконання Програми протидії захворювання та туберкульоз за  2017 рік.

Вирішили: прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0                     утрималися: 0

  1. Про інші питання порядку денного 17-ї сесії.

Слухали:Медведьова О.О., міського голову, який зачитав інші питання порядку денного та зупинився на кожному з них.

Вирішили:прийняти інформацію до відома.

Голосували:

за: 3 (Клименко Т.І., Самусенко О.П., Сікач В.М.)

проти: 0

утрималися: 0

Проекти рішень з рекомендаціями комісії додаються.

 

Голова комісії                                                                                   Т.І.Клименко

Секретар                                                                                         В.М.Сікач

Leave a Reply