» » Петрівка. Розпочато проведення відкритих зустрічей з жителями сільських населених пунктів громади

Петрівка. Розпочато проведення відкритих зустрічей з жителями сільських населених пунктів громади

Вже традиційно, після проведення відкритої зустрічі у м. Сновськ міського голови Олександра Медведьова з жителями громади, проходять зустрічі в селах, де про свою роботу звітують виконуючі обов’язки старост. Міський голова, відвідуючи такі зустрічі, має змогу поспілкуватися з селянами, ознайомитися з проблемами, які їх хвилюють, відповісти на запитання.

20 лютого, перше село Петрівка, до якого завітали міський голова Олександр Медведьов, секретар міської ради Наталія Самойлова, заступник начальника відділу організаційно – кадрової та інформаційної роботи  Наталія Смоляк та журналіст районної газети “Промінь”.

Зі звітом про роботу за 2018 рік виступила в.о. старости Марія Деркач, яка зазначила, що в селі проживає 916 чоловік (включаючи Журавок). В селі працюють ПСП «Яна Плюс», «Елеватор», сільське споживче товариство, Староруднянське лісництво, НВК, Будинок культури, бібліотека, амбулаторія, церква, 7 магазинів та кафе. В НВК навчається 173 учнів, садочок відвідує – 42 діточок. Амбулаторія обслуговує 7 населених пунктів. Один раз на тиждень населення обслуговують працівники територіального центру міської ради. Терцентр надає послуги перукаря, швачки, чоботаря. Протягом року в селі працювали безробітні по благоустрою населеного пункту. У Петрівці залишилося і відділення зв’язку та працює листоноша.

Протягом року проводилися роботи щодо благоустрою території (обкіс узбіч, вирубка дикої порослі, побілка стовпів, вивіз побутового сміття, прибирання території траси, утримування в належному стані меморіальних поховань та кладовищ).

Марія Федорівна подякувала всім небайдужим жителям села, які з розумінням ставляться до проблем села та допомагають їх вирішувати.  На даний час були відмічені  Аксьоненко Д., Грабовець В., Гладченко В., Вижгородько О. Подякувала  Петрівському ССТ та приватним підприємцям: Корнієнко І, Морозу В., Аніщенко С., Василечку С.

Представники установ та закладів соціальної сфери, які знаходяться на території села, прозвітували про свою роботу.

Жителі села  піднімали питання щодо продовження робіт з освітлення вулиць, зокрема вулиці Лесі Українки. Актуальними питаннями, які хвилюють мешканців села, є звільнення  медичної сестри, подальша робота стоматолога, проблеми з реєстрацією  у сімейного лікаря. Всі ці питання міський голова обіцяв взяти під контроль.

Підвів підсумки минулого року та ознайомив з основними напрямками та перспективами розвитку громади у 2019 році міський голова Олександр Медведьов. Також присутні мали змогу оглянути відеоролики про громаду та результати роботи Петрівського старостинського округу за 2018 рік, які презентувала секретар міської ради Наталія Самойлова.

У планах на майбутнє – продовжити ремонт Будинку культури та сільської лікарської амбулаторії. В найближчий час планується на Центральній вулиці відремонтувати підстанцію, через перебої роботи якої по вулиці не всюди горить світло.

Наприкінці зборів Марія Деркач подякувала за всебічну підтримку керівнику ПСП «Яна Плюс» Олександру Веселому, депутату обласної ради Григорію Божку, депутатському корпусу, виконавчому комітету міської ради,  начальникам відділів структурних підрозділів Сновської міської ради за взаєморозуміння та підтримку.

Відділ орагнізаційно-кадрової та інформаційної роботи

Leave a Reply